Luminiţa Nichita şi Romeo Zamfir, profesorii anului la Galaţi

Luminiţa Nichita şi Romeo Zamfir, profesorii anului la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conducerea ISJ a organizat şi ieri, de Ziua Internaţională a Educaţiei, tradiţionala premiere a cadrelor didactice cu rezultate fost premiate. Peste 100 de profesori au primit diplome, deşi nu toţi şi-au permis să-şi lase cursurile şi elevii şi să apară la rampă la aplauze.

Momentul cel mai emoţionant a fost desemnarea celor doi „profesori ai anului”: Luminiţa Nichita – directoarea Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” şi Romeo Zamfir, şeful catedrei de matematică de la „Vasile Alecsandri”.

Luminiţa Nichita chiar a fost luată prin surprindere de această nominalizare şi, emoţionată şi modestă, a declarat că n-a făcut nimic mai mult decât ceea ce trebuia: „De fapt, nici nu ştiu dacă am făcut tot ce trebuie. M-am pregătit să devin inginer, dar am ajuns din întâmplare profesoară, în 1981. După atâţia ani, mi-am dat seama că n-aş fi putut face nimic mai bun.  Diploma aceasta e o sumă de realizări, pentru că eu n-aş fi putut face nimic din toate acestea, dacă nu m-ar fi ajutat toţi angajaţii liceului”.

Profesor de matematică, Romeo Zamfir a vorbit puţin, după ce a privit cu surprindere diploma: „Mi-am dorit să fiu profesor de la terminarea liceului. În fiecare zi, încerc să-mi fac meseria.”

Foto: Bogdan Codrescu

 

 

Citit 2078 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2011 09:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.