Doru Resmeriţă (PD-L) va fi noul inspector şcolar general

Doru Resmeriţă (PD-L) va fi noul inspector şcolar general
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă nu a fost încă numit oficial în funcţie, mai marii pedeliştilor au stabilit că jilţul de inspector şcolar general va reveni lui Doru Resmeriţă, pentru că acesta nu a primit, deocamdată, (iar speranţele sunt destul de slabe) un post la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. 

În mod normal, Doru Resmeriţă nu îndeplineşte condiţiile pentru a se putea prezenta la concursul de inspector general care presupune să fie profesor cu gradul I sau profesor doctor. În schimb, am aflat că este doctorand şi că mai are de susţinut doar disertaţia publică pentru a căpăta acest titlu, ceea ce în condiţiile date nu mai este decât o formalitate.  

Pentru funcţia de inspector general-adjunct nu s-a stabilit încă definitiv care va fi sau vor fi ocupanţii. Cel mai vehiculat nume este însă al directoarei-adjuncte de la AJOFM, Victoria Movileanu. Pentru că postul de la AJOFM s-ar putea desfiinţa, aceasta ar putea fi numită în funcţia de general-adjunct la ISJ.  

Printre „nominalizaţi” se numără în continuare şi Mitică Dudău – fost general-adjunct, alături de o altă persoană din ISJ – căreia sursa noastră nu a dorit să-i dezvăluie identitatea. În aceste condiţii, se pare că este ameninţat scaunul destul de proaspăt numitei Laura Marin, care nu ar avea apartenenţă politică, dar care a fost pusă pe funcţia de adjunct de către PSD.

Doru Resmeriţă e singurul sigur de postul de la ISJ în condiţiile în care nu primeşte ceva mai bun. În rest, cărţile se fac şi se desfac în funcţie de interesele celor din interiorul PDL-ului. Sperăm că şi în interesul învăţământului.

Citit 2544 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.