Asistenţă la standarde europene pentru vârstnici

Asistenţă la standarde europene pentru vârstnici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale din Galaţi s-a inaugurat, ieri, un nou corp de clădire, construit cu fonduri europene şi cofinanţare din partea Primăriei. În perioada următoare, 18 vârstnici urmează să fie internaţi în cele nouă camere disponibile, numărul beneficiarilor Centrului crescând astfel cu circa 12 la sută, de la 95 la 113. Condiţiile rezidenţiale sunt cu mult mai bune decât cele oferite, în mod curent, de centrele similare de stat. Pe lângă camerele de locuit cu două paturi şi baie proprie, în cadrul noii clădiri a Centrului au fost amenajate şi dotate: o bucătărie complet utilată, o sală de mese cu 40 de locuri, o sală de ergoterapie, una de kinetoterapie, una de masaj, un cabinet medical şi un punct farmaceutic.

La inaugurare au fost prezenţi: şefa Centrului, dr. Mihaela Filoti, alături de întreaga echipă de implementare a proiectului, dar şi oficialităţi locale, printre care primarul Dumitru Nicolae, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din Primărie, Viorica Palade. După conferinţa de inaugurare şi tăierea panglicii, s-a oficiat o slujbă de sfinţire a spaţiului proaspăt deschis.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la peste 2.867.000 de lei, iar lucrările au durat un an şi jumătate.

Potrivit Vioricăi Palade, în următorul an se va lucra la un alt corp nou de clădire, de care vor beneficia pacienţii bolnavi de Alzheimer.

Citit 1155 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2011 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.