Spitalele funcţionează în regim normal

Spitalele funcţionează în regim normal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Spitalele au stocuri de medicamente, iar termoficarea şi aprovizionarea cu apă nu au fost perturbate, până în acest moment * Proviziile de oxigen au ajuns înainte să se blocheze drumurile

Chiar dacă, în acest moment, posibilităţile spitalelor gălăţene de a se aproviziona cu materiale şi medicamente livrate din alte judeţe sunt reduse, autorităţile sanitare nu anunţă probleme majore în tratarea bolnavilor pentru perioada imediat următoare. 

„Nu avem, deocamdată, la nivelul spitalelor din judeţ, probleme majore legate de aprovizionarea cu medicamente sau cu materiale sanitare care să fi fost cauzate de înzăpezirea drumurilor. Din fericire, oxigenul de care au nevoie bolnavii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a ajuns înainte să se blocheze căile de acces spre oraş. În plus, duminică seara, dr. Raed Arafat a solicitat Direcţiilor de Sănătate să facă o verificare în regim de urgenţă a stocurilor de medicamente trombolitice din spitale.

Acestea sunt indispensabile în cazul pacienţilor care tocmai au suferit un infarct miocardic acut, deoarece nu mai pot fi transportaţi cu uşurinţă la spitale din Iaşi sau Bucureşti, astfel că problemele trebuie rezolvate aici. Am făcut aceste verificări şi am constat că stocurile sunt suficiente pentru perioada imediat următoare”, a declarat directorul-executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Nu sunt probleme de încălzire

„Singura situaţie datorată înrăutăţirii condiţiilor meteo a fost cea de la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde am fost informaţi că s-a blocat calea de acces, din pricina zăpezii. Dar aceasta este o problemă care se rezolvă fără dificultăţi, dat fiind faptul că spitalul este în oraş şi nu vorbim decât despre curăţarea unui perimetru de mici dimensiuni. În ceea ce priveşte încălzirea, toate spitalele au centrale termice funcţionale şi nu ni s-a raportat nicio problemă. Alimentarea cu apă a spitalelor, care oricum au rezerve proprii, nu a fost afectată, dat fiind faptul că nici temperaturile nu au fost atât de scăzute încât să ducă la defectarea instalaţiilor de acest fel”, a mai spus dr. Boldea.

Citit 1045 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2012 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.