Medici de familie blocaţi în oraş

Medici de familie blocaţi în oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zăpada le-a blocat drumul spre cabinete şi medicilor de familie care locuiesc în Galaţi, dar îşi practică meseria în comunele şi satele judeţului. Ieri, în cursul dimineţii, am încercat să aflăm, prin sondaj, cum se desfăşoară activitatea în cabinetele medicale din mediul rural.

La cabinetul din Jorăşti era doar asistenta medicală. „Nu se poate ajunge până aici. Şi şcoala e închisă. Oricum, eu sunt aici pentru cazurile de urgenţă şi ţin legătura telefonic cu medicul”, ne-a declarat asistenta. La cabinetele din Frumuşiţa şi Ghidigeni nu ne-a răspuns nimeni. La Iveşti, situaţia era una fericită. „Eu locuiesc aici, aşa că nu am probleme cu transportul. Pentru persoanele în stare gravă se apelează la 112, dar nu au fost cazuri, în ultimele zile”, ne-a declarat dr. Florentina Anghel.

„Există, cu siguranţă probleme, mai ales pe linia Bârladului, dar şi pe alte drumuri blocate. Colegul de la Târgul Bujor a rămas blocat pe drum, săptămâna trecută, circa 18 ore. Dacă zăpada i-ar fi prins pe medici la cabinete, ar fi rămas acolo. Dar a fost week-end, iar cei care locuiesc în Galaţi au revenit acasă”, ne-a declarat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi, dr. Dumitru Mărăşescu.

Citit 1326 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2012 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.