Alina Bocăneală (Şcoala 28) – zece curat la tezele unice

Alina Bocăneală (Şcoala 28) – zece curat la tezele unice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am mai văzut şi părinţi fericiţi. Cel puţin aşa cred că ar trebui să fie mama şi tatăl Alinei Bocăneală – eleva de clasa a VIII-a de la Şcoala Nr. 28, care a luat zece curat pe linie la toate cele trei probe ale tezelor cu subiect unic. Şi asta fără să plătească milioane de lei vechi pe lună, la meditaţii în particular.

Alina ne mărturiseşte că reuşita ei se datorează unor „elemente conjugate”: munca ei perseverentă, norocul de a avea nişte profesori foarte buni la clasă şi „atenţia distribuită corect în timpul orelor”, ne spune ea, dorind să sublinieze faptul că, fiind atent la ore, poţi învăţa lecţia în proporţie de 75 la sută.

Recunoaşte că se pregăteşte în particular la limba engleză, pentru că vrea să dea admitere la CNVA, în ideea să-şi continue studiile la o facultate în străinătate, eventual la jurnalistică.

„Nu sunt genul de adolescent care doarme doar 5 ore pe noapte”

Deşi învaţă susţinut, Alina ştie să-şi facă timp şi pentru alte preocupări specifice vârstei ei. Are un program ordonat, din care nu exclude însă momentele de relaxare şi distracţie: „Nu sunt genul de adolescent care doarme doar 5 ore pe noapte şi se izolează toată săptămâna în casă pentru a învăţa. Am capacitatea de a reţine şi a înţelege foarte uşor. În timpul liber, îmi place foarte mult să desenez, să construiesc prezentări de moda în timp ce ascult muzică, să dansez cu sora mea mai mică, să mă plimb alături de prietenele”, îmi povesteşte Alina.

Premiată pentru literatură

Pe lângă faptul că are la şcoală numai zece pe linie, îi place foarte mult să citească şi să scrie. Are o colecţie întreagă de premii la concursurile literare şi la olimpiadele la limba română. „Am câştigat o menţiune la faza interjudeţeană a concursului de haiku şi poezie “Floare de cireş”, premiul al II-lea la concursul “Tinere Condeie”, premiul I la concursul “Postaşul de pe strada mea – Proză” şi menţiune la concursul interjudeţean “M. Eminescu” de la Bacău, şi premiul al III-lea  la “Plus-minus Poezie”. La matematică, am un premiul al II-lea la concursul interjudeţean C. Calude”, întocmeşte ea o listă destul de impresionantă.

Nu ne rămâne decât să-i urăm în continuare succes şi putere de muncă.

Citit 2783 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.