Bolnav în ţara nimănui - Câtă „mâncare bună” poţi avea de 4 lei pe zi?

Bolnav în ţara nimănui - Câtă „mâncare bună” poţi avea de 4 lei pe zi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Din cauza fondurilor insuficiente destinate achiziţionării de alimente, pacienţii internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi primesc hrană în valoare de doar 4 lei pe zi. Acest lucru, despre care s-a scris mai pe larg în numerele trecute ale ziarului nostru, se întâmplă în condiţiile în care alocaţia minimă pentru un pacient, stabilită de Ministerul Sănătăţii, este de 7 lei.

„La începutul anului alocaţia de hrană pentru fiecare bolnav a fost de 4 lei. Cu toate acestea, mâncarea din Spitalul Judeţean este mult mai bună acum, faţă de trecut. Acest lucru poate fi confirmat şi de bolnavii internaţi aici. Practic, nu mai avem de a face cu situaţii în care mâncarea trimisă în saloane să se întoarcă neatinsă la cantină”, ne-a declarat dr. Călina Lazarovici, managerul acestei instituţii sanitare.

Mai mulţi pacienţi, aceeaşi cantitate de mâncare
În contractul încheiat între Spitalul Judeţean şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru primele nouă luni ale anului în curs, este prevăzută asigurarea hranei pentru un număr de 3700 de pacienţi. Cu toate acestea, în spital se află internaţi zilnic aproximativ 4100 de bolnavi. De aici reiese faptul că mâncarea destinată hrănirii celor 3700 de pacienţi trebuie să fie împărţită la 4100 de guri.

Fonduri suplimentare din donaţii şi sponsorizări
„Fiind un spital de urgenţă, nu putem calcula numărul exact al pacienţilor pe care îi avem. Oricum, principiul după care ne ghidăm este acela de a nu refuza niciun pacient. Mai avem fonduri din donaţii şi sponsorizări, însă acestea sunt insuficiente. Sperăm ca în contractul pe care îl vom încheia cu CJAS pentru ultimele trei luni ale acestui an să includem şi restul cazurilor”, mai adaugă dr. Lazarovici.

În sprijinul celor afirmate, managerul celui mai mare spital din judeţ a făcut şi o vizită inopinată în bucătăria spitalului, însoţită de reprezentanţii presei.
În aşteptarea unor vremuri mai bune, singura opţiune viabilă a bolnavilor internaţi pare să rămână tot mâncarea adusă cu regularitate de acasă.

Citit 1415 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2012 19:31

2 comentarii

 • postat de COSTY
  Vineri, 09 Martie 2012 11:45
  Fii sigur ca e mai mare.Ei sunt mai importanti pentru noi,cei care fac faradelegi,iar cei ce muncesc o viata,trebuie sa se duca la spital cu bani de acasa daca-i are.HALAL TARA IN CARE TRAIM ! Ei au internet..sala de forta si biblioteca.Sa tot faci puscarie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de doru
  Vineri, 09 Martie 2012 06:54
  @ Remus Basalic.
  Pentru comparatie, interesant de stiut ar fi si care este valoarea pentru hrana acordata in puscarie pentru un criminal ,hot de milioane de euro sau violator de copii.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.