Galaţiul are cea mai mare expunere la riscul de cutremur

Galaţiul are cea mai mare expunere la riscul de cutremur
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei de la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale au realizat un scenariu al daunelor în cazul în care România s-ar produce un seism similar celui din martie 1977.

Judeţele ţării au fost împărţite în trei mari categorii de zone de risc. Galaţiul, alături de judeţele Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova, Vaslui, Vrancea şi Ilfov, plus Bucureştiul, a fost inclus în zona C, având expunerea cea mai mare la riscul de cutremur.
Valoarea totală a daunelor care ar putea avea loc în zona C va atinge aproximativ 163 milioane de euro, ceea ce reprezintă aproape 86 la sută din volumul total al daunelor estimat la nivelul României, adică 190 de milioane de euro.
Conform directorului Marius Bulugea daunele ar urca la 3,5 miliarde de euro dacă întregul fond locativ al României ar fi asigurat prin intermediul poliţelor emise de PAID.

Citit 1996 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2012 20:15

2 comentarii

 • postat de albinita
  Vineri, 09 Martie 2012 09:48
  ptr.m-a enervat la culme,mai nene care ai complectat aici pe forum, ziarista doar a tras un semnal de alarma, a aratat riscul la care suntem expusi, in ceea ce priveste solutiile mergi mata la cei care sunt alesii platiti din banii contribuabilui, ei sunt cei care trebuie sa gaseasca solutii si rezolvari la problemele orasului, nu ziaristul, treaba lui e sa scrie sa aduca la cunostinta publicului stirile si ce se mai intimpla in oras si tara, asa ca nui treaba presei sa gaseasca solutii , in ceea ce priveste partea cu nelinistitul , cine te pune sa te agiti cind avem o cohorta de alesi locali gata sa serveasca cetateanul din 4 in 4 ani si mai ales acum in an electoral, ha, ha,ha
  0
  0
  Raportează
 • postat de M-A ENERVAT ARTICOLUL
  Vineri, 09 Martie 2012 09:06
  DA BUN ARE..SI CE-I DE FACUT, DACA TOT AI SCRIS ASTA CA SA NE SPERII SI MAI MULT DE CE NU TE-AI DOCUMENTAT CARE SUNT SI SOLUTIILE CA SA SCAPAM CU VIATA DIN ASTA, SAU IDEEA ERA, DOAR SA NE SPERII , PT CA TI SE PAREA TIE CA SUNTEM PREA LINISTITI SI FERICITI!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.