Rugă pentru bolnavi
Foto: Foto: Sorin Pană

Rugă pentru bolnavi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Un sobor de 25 de preoţi, în frunte cu Arhiereul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, a săvârşit duminică Taina Sfântului Maslu în mijlocul bolnavilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei”.

În Duminica vindecării Slăbănogului din Capernaum au participat la rugăciune, doctori - inclusiv cei din conducerea spitalului - asistenţi din tura liberă, dar şi bolnavi aflaţi în aceste zile pe patul de suferinţă. Între rugători, mulţi vizitatori ai celor bolnavi. Bolnavii care au participat la rugăciune au stat pe scaune.

Anul Sfântului Maslu

Anul 2012 este declarat în Patriarhia Română Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, rugăciunea Bisericii fiind îndreptată îndeosebi către cei bolnavi din spitale şi din casele noastre. „Aseară am sosit de la Iaşi şi pentru că am auzit că este o asemenea rugăciune, am ţinut să fiu prezentă. Pentru mine, slujba Sfântului Maslu este dătătoare de putere. Astăzi, nimeni - afară de Hristos - nu ne mai găseşte leac pentru grijile şi durerile trupeşti”, ne spunea Liliana Ifteni Luca din Galaţi. „Au mai fost rugăciuni şi în alte perioade, dar aceasta este una specială. După fiecare rugăciune, se simte în spital o energie pozitivă, dătătoare de pace, care ne aşază pe toţi într-o bună rânduială, ne dă pace interioară”, a declarat şi unul dintre medici.

Slujba Tainei Sfântului Maslu, potrivit tradiţiei Bisericii, constă în rostirea a şapte rugăciuni, şapte „apostoli” şi şapte evanghelii, invocarea darului harului Duhului Sfânt şi sfinţirea undelemnului, cu care apoi sunt sfinţiţi, iertaţi de păcate, ridicaţi din suferinţă bolnavii şi rugătorii. Numărul şapte aminteşte de cele şapte daruri ale Sfântului Duh... „Parcă nu mai am nimic. O să continui rugăciunea individuală, din cartea de rugăciuni primită", spunea Elisabeta Rusu, pacientă. „Sperăm ca măcar în duminicile din perioada Postului Mare să fie săvârşite astfel de rugăciuni şi preoţii, în calitate de doctori de suflet, să ajungă la căpătâiul bolnavilor împreună cu doctorii de trup. Toţi avem nevoie de medicalmentul rugăciunii, inclusiv medicii de trup, unicul şi Singurul deţinător al Medicamentului Vieţii veşnice fiind Hristos”, a spus Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian.

Citit 1354 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2012 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.