Apel către cei sătui de asfalt - Romsilva cheamă la împădurire

Apel către cei sătui de asfalt - Romsilva cheamă la împădurire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Între 15 martie şi 15 aprilie, Romsilva, prin Direcţia Silvică Galaţi, cheamă la o adevărată sărbătorire a Lunii Plantării Arborilor. Ideea e cu atât mai salutară într-un oraş în care suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor atinge nici 15 la sută din norma europeană.

Iniţiată în America secolului 19, sub numele de Sărbătoarea sădirii pomului, această perioadă de cultivare a respectului pentru arbori şi iniţiative de plantare a fost adoptată şi de România încă de la începutul veacului trecut. Silvicultorii gălăţeni ţin să atragă atenţia asupra deficitului de arbori care situează judeţul Galaţi pe ultimele locuri în ţară la capitolul fond forestier. Totodată, îşi oferă sprijinul pentru orice iniţiative de împădurire, pe şantierele proprii sau în afara fondului forestier existent, inclusiv în zone intravilane. Pe lângă consiliere, Direcţia Silvică furnizează şi puieţi, la preţuri avantajoase, din speciile disponibile.

Sunt de asemenea aşteptate orice fel de iniţiative care să privească popularizarea rolului şi importanţei pădurilor, acţiuni în mijlocul cărora să se afle şi specialişti silvici. De asemenea, primăriile, şcolile şi alte instituţii pot lua legătura cu d-l inginer Gheorghe Luca, la telefonul 0748 270 902, în vederea sprijinirii acţiunilor de sădire în diverse locaţii.

Specialiştii îşi oferă sprijinul, rămâne ca instituţiile, ONG-urile şi cetăţenii în general să-şi manifeste interesul.

Citit 1090 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.