Patronii îşi vor înapoi banii pe concedii medicale

Patronii îşi vor înapoi banii pe concedii medicale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul gălăţenilor care şi-au luat concedii medicale în primele două luni ale anului a scăzut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. A crescut însă spectaculos numărul firmelor angajatoare care au depus la Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) dosare în vederea recuperării banilor plătiţi din bugetul propriu către angajaţi pentru perioadele de concediu medical.

Astfel, potrivit preşedintei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, farm. Olimpia Buzia, în lunile ianuarie şi februarie din 2011, 192 de angajatori au depus dosare la CJAS. În primele două luni ale acestui an, numărul firmelor a crescut cu 232 la sută, ajungând la nu mai puţin de 446. S-ar putea înţelege fie că mai mulţi angajatori au insistat în 2012 să îşi recupereze banii pe concediile medicale.

Merită remarcat şi faptul că, în vreme ce numărul dosarelor depuse la CJAS a crescut spectaculos, a scăzut cu aproape o cincime numărul gălăţenilor care au intrat în concediu medical în ianuarie şi februarie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „În anul 2011, 6550 de gălăţeni au fost în concediu medical în ianuarie şi februarie. În acest an, pe primele două luni, numărul beneficiarilor de concediul medical a scăzut cu un procent de 19,5 la sută şi a ajuns la 5.272”, a mai spus farm. Olimpia Buzia.

Citit 1592 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2012 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.