O treime dintre medicii din spitale au cabinete private

O treime dintre medicii din spitale au cabinete private
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  •  111 dintre cei 340 de medici angajaţi ai spitalelor din municipiul Galaţi au şi cabinete private

La solicitarea Prefecturii, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) a întocmit un raport privind numărul medicilor care îşi desfăşoara activitatea şi în spitale, dar au şi cabinete private cu acelaşi domeniu de activitate. Spitalele asupra cărora DJSP are atribuţii de control, adică Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Ostetrică-Ginecologie au informat că lucrează, per total, cu un efectiv de 340 de medici angajaţi.

Dintre aceştia, 111 au cabinete private, potrivit datelor comunicate de spitale. Raportul nu a inclus Spitalul Militar şi Spitalul General Căi Ferate. Datele colectate nu oferă o imagine a medicinei private gălățene, dat fiind faptul că există specializări medicale, cum ar fi stomatologia, unde activitatea se desfăşoară, în cea mai mare parte, în mediul privat. Totuşi, cei mai mulți dintre stomatologi nu sunt şi angajaţi ai spitalelor, astfel că nu au fost incluşi în acest raport. Deasemenea, cu toate că, potrivit Spitalului de Psihiatrie, niciun medic angajat nu are cabinet privat, astfel de instituţii particulare există în oraş. În ultimii ani, mai mulţi medici de diverse specialităţi au preferat să părăsească sistemul sanitar de stat şi să îi deschidă propriile afaceri, practicându-şi meseria.

Jumătate dintre doctorii de la pediatrie au cabinete private

Spitalul Clinic de Urgență Galaţi a informat DJSP că 30 la sută dintre medicii pe care îi are ca angajaţi au cabinete unde practică aceeaşi specializare medicală. Cum în momentul de faţă în Spitalul Judeţean lucrează 235 de medici, potrivit aceluiaşi raport, ar însemna că avem 78 de medici care consultă sau tratează şi la cabinetul propriu. Acestora ar trebui să li se adauge şi cei care consultă în clinici private pe care nu le deţin şi cu care încheie contracte. În cazul Spitalului Clinic de urgenţă pentru Copii, raportul este mai explicit.

Conducerea spitalului a informat că instituția lucrează în prezent cu 48 de medici, dintre care 23 şi-au deschis cabinete private. Potivit informaţiilor oferite de Spitalul de Pneumoftiziologie, doar doi dintre cei 20 de medici angajaţi deţin, în acest moment, cabinete private. De la Spitalul de Boli Infecţioase, potrivit raportului, trei dintre cei 10 medici ai spitalului lucrează în privat, la propriile cabinete. Toţi trei au cabinete de dermato-venerologie. La Maternitatea ˝Buna Vestire˝ lucrează 17 medici, cinci dintre ei având şi cabinete proprii. Spitalul de Psihiatrie a informat că niciunul dintre cei 19 medici cu care lucrează nu are cabinet privat.

Citit 2431 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2012 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.