Colectăm gunoiul selectiv ca să ni-l amestece alţii?

Colectăm gunoiul selectiv ca să ni-l amestece alţii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ciuda asigurărilor date de autorităţi până acum, în continuare gălăţenii au dubii că efortul pe care îl fac ei în colectare selectivă a gunoiului este respectat şi mai departe, în drumul pe care materialele reciclabile îl parcurg de la containerele speciale până la "cel din urmă moment", adică atunci când intră în procesul tehnologic de valorificare.

"Nu pot să nu mă gândesc că toate materialele reciclabile sunt deşertate la grămadă, atât timp cât pe sub geamul meu trec maşinile cele noi ale Ecosal iar din câte am putut vedea, nu există niciun fel de compartimentare a remorcilor. Eu cred că hârtia, plasticul şi sticla sunt deşertate la grămadă, în aceeaşi remorcă! Iar dacă este aşa, care mai este rostul colectării selective? De ce ne mai chinuim să punem PET-urile la "plastic" şi sticla în igluul special?", se întreabă Georgiana, o cititoare din Micro 13, care ne-a trimis şi câteva fotografii cu momentul în care unul dintre igluurile respective este deşertat într-o remorcă a Ecosal.

Din fotografii s-ar putea spune cu uşurinţă că sticla deşertată este amestecată cu hârtia şi plasticul din remorcă, însă nici nu există o perspectivă de deasupra utilajului, astfel încât să se poată vedea, clar, dacă materialele reciclabile sunt sau nu amestecate.    

Mircea Ostache, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA de gestionare a gunoiului (proiect de 23 de milioane de euro, care prevede inclusiv colectarea selectivă) spune că "maşinile sunt compartimentate în interior cu plase zăbrelite. Materialele reciclabile nu se amestecă, oamenii trebuie să ştie asta!". Reamintim că în cadrul proiectului ISPA de gestionare a gunoiului, au fost cumpărate 660 de pubele ecologice, de tip iglu, care au fost amplasate în apropierea punctelor de colectare a gunoiului menajer.

Citit 1729 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2012 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.