Un bebeluş din Galaţi va fi operat în SUA
Foto: Foto:AP

Un bebeluş din Galaţi va fi operat în SUA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bebeluş născut în urmă cu circa opt luni şi ai cărui părinţi sunt gălăţeni (cel mai probabil din Tecuci) a ajuns în atenţia agenţiilor internaţionale de presă, din cauza condiţiei sale medicale. Medicii au constatat că principala cauză pentru care Andrei (care avea la naştere 2,8 kilograme) a câştigat în greutate doar 1.000 de grame în opt luni este că intestinul său are doar 10 centimetri şi nu 3 metri, cum ar fi normal. În mod normal, copilul ar fi trebuit să cântărească acum cel puţin şase kilograme.

În prezent, Andrei este internat la Spitalul de Pediatrie Marie Curie (Budimex) din Bucureşti şi urmează să fie transportat în Statele Unite, unde va fi supus unui transplant. Associated Press a publicat pe 30 martie un material care îl avea în prim plan pe dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de nou-născuţi din cadrul spitalului Marie Curie, al cărui pacient este Andrei. În acest fel, specialişti din Europa, dar şi de la Harvard şi Boston au aflat despre cazul copilului şi s-au oferit să îl ajute. Informaţii neconfirmate indică faptul că părinţii copilului ar fi minori de etnie rromă.

Contactată telefonic ieri, în cursul după-amiezii, preşedinta Biroului Judeţean pentru romi din cadrul Prefecturii Galaţi, Viorica Gotu, ne-a declarat că nu are, momentan, suficiente informaţii pentru a confirma ipoteza.

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) a precizat că nicio maternitate din Galaţi nu a înregistrat naşterea copilului.

Citit 1081 ori Ultima modificare Vineri, 06 Aprilie 2012 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.