Duminica Floriilor, o primăvară a sufletului

Duminica Floriilor, o primăvară a sufletului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbăta învierii lui Lazăr din morţi a fost motiv pentru creştinii de la Dunărea de Jos, asemenea celor din întreaga noastră Biserică Ortodoxă, să vină să-L întâmpine, ca odinioară pe uliţele vechiului Ierusalim, pe Fiul lui Dumnezeu.

Arhiereul Dunării de Jos, un smerit convoi al pelerinilor, imnele de slavă, inima bună şi smerită, toate laolaltă au dat mărturie că cel puţin o parte a Cetăţii "Sfântului Apostol Andrei" este pregătită de înnoi în duh.

Cu două milenii în urmă, vechiul Ierusalim era plin de larmă, de uimirea iudeilor şi curiozitatea indignată a fariseilor şi cărturarilor la auzul veştii că Hristos, fiul unui lemnar din Nazaret, l-a ridicat pe Lazăr din morţi. Astăzi - din credinţa de  a-L urma pe Hristos - creştinii refac vechiul drum al Ierusalimului, în dorinţa de a da mărturie peste veacuri de Învierea Lui.

„Duminica Floriilor este ziua pe care, din tată în fiu, o aşteptăm cu bucurie; este ziua care ne dă certitudinea că Hristos este Fiul Omului şi este şi Fiul lui Dumnezeu. Învierea lui Lazăr din morţi ne arată Lumina care va transfigura Crucea Răstignirii şi va străluci în noaptea Învierii”, ne mărturisea Ana C. din Galaţi.

Zilele de sâmbătă, dar şi Duminica Floriilor au fost zile în care credincioşii care păstrează tradiţia postului creştin s-au spovedit şi s-au împărtăşit după rânduiala milenară a Bisericii „părinţilor părinţilor noştri”.

„În pedagogia divină a lui Dumnezeu, Floriile sunt prilej de căutare a unei perspective luminoase pentru a vedea şi noi, fiii Săi, că dincolo de gândurile noastre negre, dincolo de faptele noastre reprobabile, la capătul unui drum întunecat ne aşteaptă o primăvară a sufletului care ne regenerează sufletul şi care aşază în Lumină trimică nu numai creaţia lui Dumnezeu, ci şi pe om - corolă a creaţiei”, a spus Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos.

Ieri, în Duminica Floriilor, Arhiereul locului a felicitat toţi creştinii cu nume de floare, nu numai Florinii şi Florinele, ci şi pe Margarete, Violete, Camelii şi Lăcrămioare.

Citit 1110 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.