Controale încrucişate la Unităţile de Primiri Urgenţe

Controale încrucişate la Unităţile de Primiri Urgenţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătăţii a dispus, în martie, realizarea unor controale în toate cele 67 de Unităţi de Primiri Urgenţe (UPU) şi Compartimente de Primiri Urgenţe (CPU) din ţară pentru a verifica circuitul banilor pe care îi virează acestor secţiilor, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică. Detalii ne-a oferit directorul-executiv al DJSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

„Controalele s-au efectuat încrucişat. Spre exemplu, echipa noastră a făcut verificări la UPU la Teleorman, iar UPU Galaţi a fost verificat de două echipe din Harghita. Echipele de control din Teleorman nu ne-au comunicat, până la acest moment, concluziile controalelor. Nici nu au datoria să informeze DJSP sau Spitalul Judeţean. Pot transmite raportul direct la Ministerul Sănătăţii.

Problema principală care stă la baza acestei serii de controale este faptul că spitalele din componenţa cărora fac parte UPU ar trebui să returneze acestor secţii banii pentru tratamentul pacienţilor care, după ce au primit ajutor de urgenţă, rămân internaţi în spital. De cele mai multe ori, acest lucru nu se întâmplă. În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii doreşte să afle ce se întâmplă cu banii pe care îi trimite, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate, către UPU şi CPU, la solicitarea medicilor şefi de urgenţă”, a precizat dr. Boldea.

În funcţiile de deciziile Ministerului Sănătăţii, în urma prezentării concluziilor controalelor, se va stabili modul de finanţare a UPU pentru următorii doi ani.

Citit 1489 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.