Statul greşeşte, revoluţionarii plătesc!

Statul greşeşte, revoluţionarii plătesc!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 5.400 de persoane din judeţul Galaţi vor trebui să înapoieze fiecare statului sume cuprinse între 27 şi 567 de lei, reprezentând banii în plus pe care aceştia i-au primit, timp de un an, în mod eronat, din partea Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). Este vorba despre indemnizaţiile de revoluţionari (Legea 341) şi cele pentru soţul supravieţuitor (Legea 578) pe care CNPP a confirmat deja că le-a calculat în mod eronat pentru 200.000 de români (1,82 milioane lei).
Şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi, Denis Aramă, spune că în judeţul Galaţi se plătesc 178 de indemnizaţii conform Legii 341 şi alte 5.300 de indemnizaţii pentru soţul supravieţuitor: "Media [de bani de restituit] este de 47,3 lei /lună/beneficiar. La indemnizaţiile de soţ supravieţuitor, media de recuperat este de 2,27 lei/per om. Nu se va trece la executare silită. Aceste drepturi se vor recupera eşalonat din celelalte drepturi care există sau din drepturi viitoare".
Cu alte cuvinte, deşi statul a greşit, de plătit plătesc tot oamenii simpli. Şi cum indemnizaţiile de revoluţionar au fost sistate în unele cazuri, statul va reţine banii din pensiile actuale sau viitoare.

Citit 2320 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2012 11:24

4 comentarii

 • postat de g i c ă
  Joi, 18 Octombrie 2012 16:51
  CITIŢI AICI : " http: // portal. just .ro / Instanta Dosar .aspx ? idInstitutie = 1 0 9 & d= MTA 5MDAw MDAw MDAw NT kw M z E* " - NU TREBUIE SĂ RESTITUIE NIMIC. CALCULUL ÎN 2 0 1 1 S-A FĂCUT ÎN DEFAVOAREA LOR ŞI L I S-AU DAT MAI PUŢINI BANI (!) , NU MAI MULŢI ! Aşa că trebuie să primească în plus faţă de cât li s-a dat, nicidecum să restituie ceva Casei de Pensii. Citiţi ce a dispus instanţa din Argeş. Toţi cei care au primit acele decizii trebuie să le conteste ŞI SĂ NU SE LASE JECMĂNIŢI DE STATUL ĂSTA IMPOSTOR CARE PRETINDE CĂ SE OCUPĂ DE SITUAŢIA CETĂŢENILOR SĂI, ÎNSĂ DOAR CA SĂ-I ÎNŞELE ! Nu staţi cu braţele în san .
  0
  0
  Raportează
 • postat de opinia publica
  Sâmbătă, 28 Aprilie 2012 07:52
  cei care au certificat de "remarcat" in evenimentele din dec '89 au fost "recompensati" de statul roman cu o indemnizatie de 2000lei/luna si chiar si terenuri in zona santierului naval , pe malul Dunarii...oricum unii dintre acesti "revolutionari" nu au avut merite deosebite in afara de faptul ca la un moment dat au fost si ei pe acolo (!!!) iar ptr aceste "fapte de eroism" au primit ani de zile acea indemnizatie...eu cred ca au primit destul pana acum acesti "remarcati"...pentru cei raniti si urmasii victimelor din acele evenimente acea indemnizatie se justifica , dar din pacate "capusele" apar mereu la momentul oportun
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Vineri, 27 Aprilie 2012 06:50
  Cei 178 de revolutionari s-or fi mutat ,dupa 1990, de la Timisoara sau Bucuresti ,sa locuiasca in Galati. La Galati nu a avut loc nici un fel de revolutie ,a fost un fel de miting de astazi al pensionarilor ,putin mai violent si cu ocuparea caladirii prefecturii . Cat despre cei care s-au constituit in formatiuni si au plecat la Bucuresti in 22 dec ,nu ma poate nimeni convinge ca nu au primit ordin pentru alt scop si au rotit macazul in functie de evenimente ,oricum daca au luptat ,au si ei pe constiinta doua lucruri : participarea la crimele de dupa 22 dec '89 si participarea la sustinere instalarii emanatilor neocomunisti ,distrugatorii tarii.Pentru asa ceva nu trebuiesc date indemnizatii ,trebuiesc imputate pagubele...Apropo , acum cateva zile am trecut pe langa cimitirul revolutionarilor din Bucuresti , am auzit niste soapte si am distins din el numai cateva cuvinte , nu pentru avantaje materiale am murit noi ,nu pentru pamant ,scutiri de impozite ,spatii comerciale si indemnizatii am murit , am murit pentru libertateeeeeeeeeeee ,de ce ne jigniti memoria transformand un ideal in banale interese materiale .
  0
  0
  Raportează
 • postat de pensionar
  Joi, 26 Aprilie 2012 12:28
  Dar in cazul celor 5.5 % retinuti pentru asigurarile de sanatate nu se poate face acelasi lucru, bineinteles. Pai cum de ce dom`le? Legea nu e retroactiva! Legea aia, cel putin...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.