Primăria plăteşte întreţinerea pentru nouă familii aflate la limita supravieţuirii

Primăria plăteşte întreţinerea pentru nouă familii aflate la limita supravieţuirii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Plata întreţinerii în această iarnă a fost o povară pentru toţi gălăţenii, dar mai cu seamă pentru cei care trăiesc de azi pe mâine. Disperaţi, numeroşi gălăţeni au cerut ajutoare de urgenţă pentru plata întreţinerii, dar din noianul de solicitări doar nouă au fost aprobate de Consiliul Local, suma totală alocată de la buget în acest scop fiind de 71.167 de lei. Familiile respective se confruntă nu doar cu sărăcia cruntă, lipsa oricăror venituri, ci şi cu boli grave, sau dizabilităţi, cei mai mult având de suferit copiii.

Datorie de peste 24.000 de lei

Cea mai mare sumă alocată se ridică la 24.883 de lei şi reprezintă contravaloarea debitului la întreţinere, fără penalităţi, datoria totală fiind de 67.971. Beneficiară este familia unei văduve, suferind de ciroză hepatică, cu trei infarcte la activ şi fără nici un venit. În grija ei se află o fiică de 16 ani, elevă, bolnavă de diabet şi doi fii, unul de 12 ani, elev, bolnav de astm bronşic şi unul de 19 ani, bolnav psihic.

Doar în două situaţii Primăria şi aleşii locali au fost de acord să aloce întreaga sumă datorată la întreţinere. Primul beneficiar este un student masterand în anul I, în vârstă de 22 de ani, suferind de stenoză aortică medie, rămas orfan de ambii părinţi de la vârsta de 13 ani şi care trăieşte din 350 de lei pe lună, pensie de urmaş. Locuinţa i-a fost debranşată de la reţeaua de apă potabilă şi nu se poate racorda individual deoarece are datorii la întreţinere. Suma care îi va acoperi datoria la întreţinere este de 4.325 de lei de la bugetul local.

O sumă de 5.838 de lei a fost alocată în cazul unei familii lovite de o mare nenorocire: mama, divorţată, fără loc de muncă şi fără venituri îşi îngrijeşte fiul, de 22 de ani diagnosticat cu formaţiune tumorală pe duoden, intestine şi stomac, fără loc de muncă şi fără venit. Boala fiului a debutat în urmă cu doi ani, fiind foarte greu diagnosticată, aceasta s-a agravat şi a necesitat mai multe intervenţii chirurgicale la Spitalul Fundeni Bucureşti. În prezent băiatul este internat în secţia de Oncologie la Spitalul Judeţean Galaţi deoarece nu se poate hrăni decât prin perfuzii. Pe lista de aşteptare se află şi alte solicitări depuse de gălăţenii aflaţi în nevoie.

Citit 1246 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2012 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.