„Expertul” de la Frontieră

„Expertul” de la Frontieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doi juniori gălăţeni în finala de karate kyokushin tradiţional *

Din 2005 nu scapă frontiera din ochi, dar pasiunea pentru artele marţiale datează încă din 1994.

Expert în karate kyokushin budokay, Anatoli Danilov are, la 31 de ani, serioase motive de mândrie – clubul pe care îl conduce are succes, elevii săi se clasează pe primele locuri în competiţiile la care participă, iar în Galaţi este - după cum singur afirmă - „singurul antrenor care activează sub directa îndrumare a preşedintelui organizaţiei europene de profil”.

Centura neagră cu un dan

S-a întors de la Miercurea Sibiului cu patru titluri şi trei trofee. Toţi cei patru copii şi juniori-campioni sunt cursanţi ai Clubul Mixed Martial Arts al lui Anatoli Danilov, gălăţeanul expert în kyokushin.

Pasiune veche, încă din 1994, karatele i-au adus lui Anatoli centura neagră cu un dan, iar „…în luna decembrie, particip chiar eu la Campionatele Naţionale şi sigur mă întorc cu un titlu”.

Antrenament de două ori pe săptămână

Însoţit de cei doi campioni Alin Ţocu (aur) şi Filip Soru (argint) – finala de la Miercura Sibiului i-a avut ca protagonişti pe juniorii gălăţeni -, „Expertul” Danilov spune că „antrenamentul pentru karate durează între o oră şi jumătate şi două ore şi frecvenţa cu care vin copiii la cursuri este de două ori pe săptămână”.

Şi şcoală, şi karate

„Este un sport de contact, dar este un sport care echilibrează omul. În acelaşi timp, este extrem de potrivit pentru autoapărare, un învăţăcel putând face faţă unei confruntări de stradă, dacă acest lucru se impune.

În ceea ce îi priveşte pe copii, aceştia vin la antrenamente seara, după ora 19,00, fapt care nu îi deranjează în pregătirea lecţiilor de a doua zi. În acest moment, la club vin peste 20 de copii şi juniori, dar vin şi adulţi”.

„Am învins!”

Încântaţi de cupe, băieţii recunosc – pregătirea psihologică atârnă, în concurs, aproape la fel de mult ca şi cea fizică: „A fost un meci în trei reprize şi s-a decis la puncte cine a câştigat”, explică antrenorul.

Alin confirmă: „În competiţie se simte presiunea, dar am avut mereu încredere în mine, nicio secundă nu m-am gândit la ceilalţi. Şi am învins”. 

Clubul campionilor

În afară de Alin şi Filip (juniori), la înfruntarea copiilor (puştii până în 13 ani), a obţinut locul al treilea Andrei Solomon, iar Tiberiu Stan, de doar şapte ani, a luat titlul de cel mai tehnic luptător.

„Tot lotul cu care am mers la Miercurea Sibiului a obţinut titluri şi medalii. De fapt, acesta este şi ţelul nostru – să avem un club al campionilor”, zâmbeşte „Expertul”. Băieţii l-au aprobat, iar noi om fi ziarişti, dar pe trei karatişti serioşi nu te apuci să-i contrazici…

Citit 3815 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.