Andreea Onofrei, din Independenţa, prima la chimie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O elevă din judeţul Galaţi a obţinut cel mai mare punctaj la lucrarea de teorie, la faza naţională a Olimpiadei de Chimie, desfăşurată recent la Arad. Pentru rezultatul său,  Andreea Onofrei, din clasa a VIII-a, de la Şcoala Nr.2 Independenţa, a primit două distincţii. Este vorba despre premiul al doilea în cadrul olimpiadei şi un premiu special pentru cea mai bună lucrare teoretică.

Olimpiada de chimie are două probe: una teoretică şi alta practică, în care, alături de cunoştinţele teoretice, trebuie să probeze că ştiu să aplice, în laborator, ceea ce află din orele obişnuite de curs. Teza elevei din Independenţa a fost notată cu cel mai mare punctaj din concurs,  99,5 puncte. Elevă a profesorului Iulian Corneci, Andreea Onofrei a avut astfel cel mai bun rezultat din Galaţi la olimpiada de chimie din acest an.

Rezultate remarcate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei au mai obţinut şi câţiva liceeni din Galaţi. Mădălina Teodora Mihai, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” (prof. Lidia Mânză), a primit menţiune, iar Andrei Florea, clasa a IX-a, CNVA (prof. Lidia Mânză), Victor Daniel Miron, clasa a X-a, Liceul “Spiru Haret” Tecuci (prof. Veronica Ungan), Valentina Radovici, clasa a XII-a, Liceul “Spiru Haret” Tecuci (prof. Oana Gheorghe) şi Cristian Moise, clasa a XII-a, CNVA (prof. Ruxanda Şerban), au primit menţiuni speciale.

La premiere, tinerii chimişti au primit şi o promisiune. Europarlamentarul Daniel Funeriu, născut în oraşul care a găzduit concursul, fost olimpic la chimie, actual cercetător în domeniu, le-a spus că în curând îi va invita pe cei mai buni 20 de elevi să viziteze Parlamentul European şi o serie de institute de cercetare din Strasbourg şi Bruxelles.

Citit 2313 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.