"Ţăranul fără faţă" de la Pleşa, ajutat de către oameni de bine

"Ţăranul fără faţă" de la Pleşa, ajutat de către oameni de bine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Trei colete expediate de o societate comercială din Vânători * Al patrulea, de la doamna Luminiţa Chiriţă, din Galaţi

Cazul lui Ilie Racoviţă (54 de ani), din satul Pleşa, fost ceferist, desfigurat de o maladie cumplită, supus de către cotidianul nostru, în două rânduri, atenţiei cititorilor săi, scoate la lumină, subliniindu-i baza creştină, următorul adevăr: printre noi, neştiuţi, trăiesc nenumăraţi oameni care nu şi-au pierdut sufletul. Puternici, în primul rând, prin felul în care îşi respectă şi ajută semenii.

Banii puşi la Poştă de doamna Sofioara Caraghiulea, din oraşul Tg. Bujor (str. G-ral Eremia Grigorescu, nr. 76, bloc B 2, sc. 1, ap. 9), o sumă importantă, au fost însoţiţi, pe cupon, la locul pentru corespondenţă, de un mesaj neobişnuit, sută la sută creştinesc, întăritor al dependenţei noastre de Împărăţia Domnului şi a Mântuitorului. Îl reproduc: "Doamne ajută! Frate Ilie, să ştii că porţi o cunună mucenicească deasupra capului (nevăzută). Să-ţi duci crucea până la sfârşit fără cârtire, căci Dumnezeu te vrea să fii cât mai aproape de El. Pentru păcatele tale, rabdă şi te vei mântui. Dacă mai ai nevoie de ceva, sună-mă. Un grup de bujoreni ortodocşi (suntem alături de tine!)”. Atât a încăput în chenarul rezervat mesajului.

Mulţumiri din privire

Ilie Racoviţă s-a aplecat asupra rândurilor de mai sus cu singurul ochi - cel stâng - pe care Dumnezeu i l-a mai lăsat pentru a vedea cu el soarele şi faptele de bunătate ale gălăţenilor. Ar fi vrut să telefoneze la Tg. Bujor, dar nemaiavând, ca noi toţi, gură, nu mai poate rosti, în clar, cuvintele. Banii de la Bujoru, băgaţi imediat în lemne de foc. Aduse acasă, i-au fost tăiate cu drujba. Şi le-a cărat singur într-o magazie din spatele casei, pe care a închis-o cu lăcat, de teama hoţilor din sat. Dacă un îngust la minte, din Pleşa, i-a spus în faţă că ar fi timpul să caute un capăt de funie pentru a se spânzura, oamenii cu capul pe umeri, cei care - ei înşişi - se pregătesc, prin fapte, de întâlnirea cu Dumnezeu, i-au întins, dezinteresat, mâna lor de ajutor, sfătuindu-l să fie tare şi să se roage continuu - fiecare rugăciune, treaptă spre lumina Celui de Sus.

Mai semnalez cele trei colete expediate spre Pleşa de S.C. Avil S.R.L. Vânători, care l-au făcut pe cel atins de suferinţele lui Iov, la primirea lor, să lăcrimeze. Alt colet important, de la doamna Luminiţa Chiriţă, din Galaţi (str. Molidului, bloc F, ap. 66).

Spunându-i, lui Ilie Racoviţă, că le voi transmite la toţi binefăcătorii săi, din partea sa, cuvântul de mulţumire bogdaproste, a încuviinţat dând din cap. Facem publică, din nou, adresa acestui cetăţean al României ocolit la ora asta de mulţi dintre consătenii săi, ca şi de oamenii Primăriei Bereşti-Meria, care nu vor să se „complice” cu el: Ilie Racoviţă, localitatea Pleşa, cod poştal 807039, comuna Bereşti-Meria, judeţul Galaţi.

Citit 2042 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2012 14:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.