Plajă gratis şi soarele pentru toţi!

Plajă gratis şi soarele pentru toţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum meteorologii anunţă că soarele nu se va da dus prea curând, ar fi păcat să rămâneţi tot weekend-ul în casă. Dacă nu vă place aglomeraţia şi nici nu vreţi să cheltuiţi bani plătind taxa de intrare la piscine sau plaje amenajate, puteţi să vă relaxaţi cât de ziua de lungă la Cotul Pisicii sau la Plaja Cocuţa. Ba, puteţi rămâne şi peste noapte, dacă sunteţi dispuşi să căraţi după dumneavoastră un cort şi să daţi repede pe la farmacie, ca să vă luaţi spray-uri împotriva ţânţarilor. Veţi da maxim 20 lei, dar nu veţi mai fi cina niciunei insecte parazite! Nu uitaţi acasă nici grătarul şi nici lada frigorifică plină cu bere proaspăt scoasă din frigider!

Acolo unde grijile nu vă pot ajunge

Ca să ajungeţi la plaja de la Cotul Pisicii, trebuie să aveţi maşină sau să ieşiţi la plajă cu altcineva care are. Locul nu e amenajat, aşa că nu există nici mijloace de transport în comun care să vă lase exact pe nisip. Vestea bună este că drumul durează mai puţin de o oră. Veţi merge şosea circa 30 de minute, după care va trebui să străbaţi un drum prin practicabil de încă 10 minute, prin pădure. Nu veţi întâmpina probleme decât dacă vă aventuraţi prin pădure cu o maşină cu gardă joasă. Dacia Logan, spre exemplu, va trece fără păs peste toate eventualele obstacole care v-ar putea ieşi în cale. Odată ajunşi pe plajă, oraşul cu toate problemele lui va fi prea departe, iar stresul de fiecare zi va rămâne doar o amintire.

La un fluviu depărtare de oraş

Până la plaja de la Cocuţa puteţi ajunge şi fără maşină, dar va trebui să treceţi Dunărea, cu Bacul. Nu trebuie să plătiţi cine ştie ce: 1,5 lei de persoană, dacă vă urcaţi pe punte fără maşină, sau 18 lei pentru un autoturism. Pe malul celălalt al Dunării, veţi ajunge pe plajă după un drum de doar 10-15 minute, prin pădure. Galaţiul va fin încă sub privirile dumneavoastră, dar de el vă va despărţi un ditai fluviu, aşa că zilele de vacanţă pot să înceapă!

Campare ca la carte!

În cazul în care aveţi deja cort, economisiţi între 100 şi 269 de lei, dacă e să ne ţinem cont doar de preţurile din supermarketul Real. În cazul în care staţi peste noapte pe plajă şi nu găsiţi prin casă nici sac de dormit, nici saltea gonflabilă, va trebui să scoateţi din buzunar încă vreo 100 lei. Grătarul costă între 20 lei şi 130 lei, în funcţie de mărime şi de complexitate. Ca să agăţaţi competent un ceaun pentru borşul de peşte v-ar trebui un suport care costă 69,99 lei. Aţi putea să şi improvizaţi un astfel de suport, dar e mai nesigur şi probabil nu aţi vrea să revărsaţi valuri de borş clocotit pe toată plaja! Preţurile scaunelor încep cam de pe la 40 de lei, dar odată cumpărate, le veţi putea folosi la multe ieşiri în aer liber. În cazul în care rămâneţi peste noapte pe plajă, bine ar fi să mai aveţi şi o lanternă sau o lampă, cu care să vă luminaţi calea, în cazul în care sunteţi nevoiţi să ieşiţi în noapte. Ar fi bine să o aveţi, zicem, pentru că cea mai ieftină lampă pe care am văzut-o costa aproape 90 le!

Cât costă masa în aer liber?

O zi de vacanţă n-ar fi completă fără o masă îmbelşugată. Micii şi mix-urile de pus pe grătar se găsesc din belşug, în hypermarketuri şi supermarketuri. Spre exemplu, la Real, preţul unei caserole începe de la circa 13 lei şi creşte, în funcţie de conţinut şi de dimensiune. La Kaufland, în Micro 19, am găsit caserole generoase cu mititei la preţuri care încep de la 11,98 lei şi ajung spre 20 lei. N-ar fi rău să puneţi pe grătar şi câteva legume – cum ar fi roşiile de 3 lei sau lei kilogramul (în Piaţa Centrală), dovleceii de 1 leu kilogramul sau ardeii kapia de 4 lei kilogramul.

Citit 8689 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iulie 2012 21:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.