Tezele unice, plătite cu aceiaşi bani

Tezele unice, plătite cu aceiaşi bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic de la clasele a VII-a şi a VIII-a primesc aceeaşi bani ca în anul şcolar trecut. Asta deşi înţelegerea ministerului de resort cu federaţiile sindicale prevedea sume ceva mai mari.

Conform ordinului Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării profesorii care corectează teze vor primi 3,25 lei pentru fiecare lucrare. Membrii comisiilor din unităţile de învăţământ cu cel puţin trei clase într-un an de studiu primesc 80 de lei de persoană, iar asistenţii câte 40 de lei. În unităţile de învăţământ cu 1-2 clase pe an de studiu, membrii comisiei vor fi plătiţi cu 60 de lei de persoană, iar asistenţii cu 40 de lei fiecare.

Membrii comisiilor din centrele de evaluare şi ai celor de evaluare vor primi câte 150 de lei, iar informaticienii 1,3 lei pe candidat.

Membrii comisiilor din centrele de comunicare vor fi plătiţi cu 125 lei fiecare, la fel ca şi informaticienii.

În ordinul ministerului nu mai apar preşedinţii comisiilor deşi aceştia au fost plătiţi anul trecut şi figurau în înţelegerea cu sindicatele.

Cadrele didactice nu au fost încă remunerate pentru implicarea în desfăşurarea examenlor, deşi tezele cu subiect unic s-au desfăşurat la sfârşitul anului trecut.

Citit 992 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.