Privelişti urbane: Un mall demult uitat
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Privelişti urbane: Un mall demult uitat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De ani buni, peste şapte, gălăţenii se uită lungă la construcţia ce se anunţa a fi un mare mall. Fostul complex din Ţiglina 1 a fost dărmat şi în locul lui urma să fie construit unul nou, care să fie mândria gălăţenilor. În 2006 au fost eliberate actele necesare pentru construcţie, aşa că firma Metex s-a apucat de treabă. Dar anii au trecut, iar construcţia nu numai că s-a umplut de praf, dar a fost deja cucerită de bălării. Ne mirăm cum de a mai rămas în picioare şi nu a fost încă prădată de hoţi.

Oamenii sunt deranjaţi de construcţia începută şi lăsată neterminată, mai ales că gardul care protejează clădirea ocupă o bucată bună din trotuar. „Este un punct negru pe harta oraşului nostru. Stă aşa de ani de zile şi nimeni nu face nimic. Ne-am dori să se termine o dată şi să avem un centru comercial aici aproape. Dacă nu vor face ei ceva, cu siguranţă vor face hoţii. După cum vedeţi, nu a mai trecut nimeni pe aici. Dovadă sunt plantele crescute după gard”, ne-a spus un domn care îşi plimba nepotul în parcul de vizavi.

Noul complex comercial mai are de aşteptat până la finalizare. Nu de alta, dar în 2010 s-au descoperit nereguli în actele emise de Primăria Galaţi firmei Metex, cea care urma să transforme clădirea vechiului magazin într-un mall. Poate încă nu este târziu ca cineva să îşi amintească de această construcţie şi să refacă complexul şi, totodată, zona care în anii ’60 primea premiul pentru arhitectură.

Citit 3470 ori Ultima modificare Duminică, 12 August 2012 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.