Aura-Alina şi Valentin, iubire în paşi de dans (VIDEO)

Aura-Alina şi Valentin, iubire în paşi de dans (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unic şi emoţionant: mii de gălăţeni au devenit martorii unui legământ de dragoste, căsnicie şi dans, pe scena Festivalului de Folclor „Doina Covurluiului”


Doamnelor şi domnişoarelor care visaţi la momentul în care alesul inimii vă va cere mâna vă imaginaţi cum ar fi ca iubitul să îngenuncheze şi să vă roage să-i fiţi soţie pe o scenă scăldată în lumină, în faţa a mii de martori care aşteaptă cu sufletul la gură să spuneţi „Da”? Incredibil, dar adevărat! Povestea de mai sus chiar s-a petrecut. Pe scena celei de-a VII-a ediţii a Festivalului de Folclor „Doina Covurluiului”, în prima seară, după recitalul extraordinar al Mioarei Velicu, publicul uriaş a avut parte de acest moment unic. Valentin Oancea, dansator în Ansamblul „Doina Covurluiului” şi-a cerut iubita, pe dansatoarea Aura-Alina Pazargic, de soţie. Şi miile de oameni deveniţi martorii acestui legământ de dragoste, au aplaudat şi i-au aclamat din toată inima.

De la sârbă la salsa

Aura-Alina Pazargic are 23 de ani, Valentin Oancea, 28. Deşi amândurora la iau foc tălpile pe ritmuri populare, povestea lor de dragoste a început în paşi de salsa! Vali se mândreşte că s-a născut şi a crescut cu dansul popular: părinţii lui au fost dansatori timp de 20 de ani, la „Horincea”. De mai bine de nouă ani, Vali este dansator la „Doina Covurluiului” şi singurul său regret este că, deşi avem un folclor foarte vast, românii nu cunosc nici măcar pe jumătate din bogăţia tradiţiilor noastre. În plus, Vali este şi membru al grupului folcloric „Ciobănaşul” şi dansează la nunţi şi la evenimentele unde este chemat pentru a crea o atmosferă autentic românească. Pe lângă joc popular, face şi salsa. Când s-au cunoscut, acum trei ani şi jumătate, ea era o tânără elevă la salsa, el ajutor de instructor. Acolo au pus ochii unul pe celălalt, dar niciunul n-a avut curajul să facă primul pas. Doar dansau şi-atât. Ea a fost plecată o vară întreagă la greci, unde a făcut practică în urma absolvirii Facultăţii de Turism. „Îmi era foarte dor şi, cu toate că nu începuserăm relaţia, le spuneam colegelor «Abia aştept să mă duc să dansez o salsa cu chelul meu!» N-aveam nicio treabă, pe-atunci, dar îmi plăcea foarte mult cum dansează”. A revenit în ţară în octombrie şi cum a ajuns la sala de dans, Vali a luat-o direct: „Ia să văd ce mai ştii din salsa”. A doua zi a invitat-o în oraş şi au devenit un cuplu. Acum şase luni a devenit şi ea membră a ansamblului.

Miss Festival în Turcia

Povestea cererii în căsătorie a început în Turcia, în iunie, când, ansamblul gălăţean a participat la Zonguldak, la Festivalul Internaţional de Folclor „Rubinul Negru”. Alina a fost selectată pentru Miss Festival. Prins de euforia concursului, Vali le-a spus colegilor: „Dacă o să câştige Miss Festival, eu o cer de soţie!”. „Nu, nu a spus, ţipa în gura mare!”, precizează aleasa lui. Şi filma în acelaşi timp! Deci tot Ansamblul a fost martor, plus înregistrarea. Alina s-a luptat pentru titlul suprem cu artiste din Turcia, Macedonia şi Bulgaria. A trecut cu brio de toate probele: cântat, dans turcesc, făcut sarmale şi salată, plus defilare pe podium prezentând costumul, a ieşit miss, aşa că toată lumea a început să-l înghiontească pe Vali: ai promis, cere-o! Scenariile momentului se ţeseau şi se destrămau în mintea lui. „Am fost tentat să opresc autocarul în drum, brusc, să coboare toţi şi eu în mijlocul lor să o cer de soţie, dar am zis că e prea complicat. Bag lumea în panică pentru că tocmai fuseseră două atentate şi am fost avertizaţi să avem grijă. Îmi amintesc că într-o zi, poliţia a împuşcat pe cineva care voia să planteze o bombă acolo. Apoi a vrut să se lege de momentul de flashmob, de la începutul festivalului, dar cu toată agitaţia, nu s-ar fi înţeles prea bine ce se petrece. Aşa că a rămas Festivalul. A pus totul la cale cu organizatorii”.

Inelul, o problemă

Nu se poate cerere în căsătorie fără inel! Alina lucrează la magazinul de produse naturale din Real. El a căutat acel INEL tot Galaţiul, nu i-a plăcut nimic şi singurul magazin care mai rămăsese era în Real. „Norocul meu că magazinul ei este în spate, iar bijuteria e pe colţ. Fata de la magazin se uita cam ciudat văzând cum mă uit în stânga-n dreapta, speriat, dar eu mă uitam să nu mă vadă”, povesteşte Vali. Tot spectacolul, Vali a jucat pe scenă cu inelul ascuns la brâul costumului popular. „Mi-era teamă să nu cadă! Dansam, tot mai puneam mâna să văd dacă e acolo”, povesteşte Vali. Alina a remarcat încordarea lui, dar a pus-o pe seama emoţiilor şi a perfecţionismului său de dansator, a dorinţei ca totul să iasă bine.

Moment unic

Alina: „Eram pe scenă, doamna Mioara Velicu tocmai terminase de cântat şi domnul Paul Buţa a spus: haideţi să alegem un băiat. L-a ales pe Vali. Eu eram lângă Virgil Tăbuş, un coleg, şi am şi spus «Eram sigură că pe el îl alege», dar nu ştiam nimic, am crezut până în ultima clipă că e vorba de o glumă a domnului Buţa”. Vali: „Singurii care ştiau erau Virgil Tăbuş şi mama mea. Domnul Buţa m-a pus în faţa scenei şi a zis că am de făcut un anunţ. Am chemat-o pe Alina”. Au împins-o colegii de la spate pentru că, deşi ştia că o să vină şi cererea în căsătorie, nu se aştepta ca totul să se petreacă în faţa atâtor oameni. „Am vrut să fie ceva special! Am vrut să împărtăşesc la toată lumea! Am scos inelul de la brâu, şi am spus: «Acum doi ani ne-am întâlnit la dansuri, de doi ani încoace, tot în dans o ţinem, aşa că m-am gândit foarte bine şi am zis aşa: iubita mea, te iubesc din tot sufletul. Şi mi-aş dori din tot sufletul să tot trăim aşa, în dans, toată viaţa. Pazargic Aura-Alina vrei să fii soţia mea?»” „Da”-ul hotărât al Alinei a fost tot ceea ce aştepta mirele şi publicul pentru a-i aplauda şi aclama. Dansatoarele au început să plângă de emoţie, iar Mioara Velicu, moldoveancă dintr-o bucată, i-a felicitat din toată inima ei mare, dar nu înainte de-ai întreba verde-n faţă dacă totul e pe bune! Cum să nu fi fost? Nunta? Păi pe la anul, că şi atunci e Festival! Iar peste 20 de ani, nu se văd altfel decât cu copii. Şi evident, tot în dans!

 

Citit 3055 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2012 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.