Problemele din Micro 19: "Cade semaforul, ne lasă nervii"

Problemele din Micro 19: "Cade semaforul, ne lasă nervii"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înainte de staţia de autobuz de la Spitalul Judeţean, trecerea de pe un trotuar pe altul se face pe două zebre situate la nici 50 de metri distanţă. Atunci când semaforul care precede intrarea în staţie funcţionează, traficul se desfăşoară normal, chiar şi în zilele aglomerate. Când însă dispozitivului îi vine cheful să-şi mai ia câte un concediu de câteva ore, nervii şoferilor şi ai pietonilor se întind la maxim. În câteva rânduri, s-au produs chiar accidente pe trecerile de pietoni. Motivul? Mulţi dintre gălăţenii care ies în oraş la pas consideră că, indiferent dacă funcţionează sau nu semaforul, pot pune oricând piciorul pe trecere şi se pot aventura în calea autoturismelor, a căror datorie este să aştepte. Fiecare trece pe zebra care îi convine mai mult, iar şoferii înaintează în zonă cu viteza melcului. Pe de altă parte, sunt şi mulţi şoferi grăbiţi, care n-au răbdare cu fiecare pieton care nu vrea să grăbească pasul, pe zebră. Soluţiile posibile: semafor funcţional în permanenţă sau desfiinţarea uneia dintre trecerile de pietoni.

Citit 1633 ori Ultima modificare Duminică, 19 August 2012 18:22

4 comentarii

 • postat de sofer
  Miercuri, 22 August 2012 08:52
  Statia de maxi taxi ar trebui mutata in fata spitalului sa nu mai ocupe banda de mers de langa sau intre trecerile de pietoni , ar fi 2 benzi de mers dar soferi avari dupa 1,5 lei stationeaza pe trecere de pietoni si intre trecere si se formeaza o palnie acolo si se circula numai pe o banda iar cei care fac la stanga spre oltului dau prioritate celor din fata si asa se blocheaza brailei , mi-e groaza sa circul pe brailei dar nu am alternativa si trebuie sa indur maxi taxi care fac statie pe banda de mers pe trecerea de pietoni si sa fiu foarte atent sa nu iasa vreun pieton care nici nu se uita in stanga si iese pe trecere printre maxi taxi... daca ar face statia mai incolo unde sant taxiurile si sa mute taxiurile in alta parte la Mc donalds
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Luni, 20 August 2012 12:37
  Domnule Kolbay, imi fac datoria sa va explic de ce exista doua treceri de pietoni acolo: pentru ca este o intersectie de drumuri si, astfel, se da posibilitatea celor care vin dinspre strada Oltului sa intre si ei pe sensurile de circulatie de pe strada Brailei; daca s-ar sterge una dintre zebre, soferii de pe ambele sensuri s-ar intepeni in limita zebrei si nu ar mai permite intrarea in trafic a celor veniti de pe strada secundara - toti soferii care trec in zona cunosc problema. In plus, chiar credeti ca pietonii vor trece pe singura zebra ramasa? Sa ne amintim de fosta trecere de pietoni de la Potcoava de Aur, unde, si in prezent, se gasesc bezmetici care sa traverseze la pas pe acolo, fiind ferm convinsi ca autovehiculele sunt obligate sa le cedeze trecerea!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioman
  Luni, 20 August 2012 10:21
  foarte frumoas gestul. impresionant. sper ca pacientul e salvat si ,asa cum ai spus si tu poate reusim sa cunoastem acest cetatean
  0
  0
  Raportează
 • postat de Georgeta
  Luni, 20 August 2012 09:16
  Vreau sa aduc in atentia cititorilor un fapt care m-a impresionat foarte mult. Locuiesc la etajul 8 intr-un bloc situat in imediata vecinatate a Liceului cu program sportiv din Micro 21, iar din balcon am priveliste catre Dunare si sensul giratoriu din apropiere. Ieri dupa -amiaza am auzit putina galagie afara si cand am iesit in balcon am vazut oprite trei masini chiar in sensul giratoriu, un baiat tipa la telefon intr-o convorbire cu cei de la 112, un barbat era intins pe jos si doi, trei curiosi erau in apropiere.La inceput am crezut ca avusese loc un accident, dar apoi, cum s-au derulat lucrurile, presupun ca barbatului care era intins pe strada i se facuse rau , si fusese dat jos din prima masina oprita pentru a fi la aer si a primi ajutor. Copilul care tipa disperat la telefon era fiul si chema cu disperare o ambulanta pentru a-i salva tatal care parea inert. Ambulanta intarzia sa apara, desi distanta pana la spital era foarte mica. Poate era mai usor daca barbatul ar fi fost urcat intr-o masina si ar fi fost dus direct la spital, printre santurile din starda aflata in reparatie.Ce m-a impresionat a fost faptul ca soferul din masina urmatoare, cu numar de Bucuresti care era oprita, facea eforturi disperate de resuscitare a celui care zacea pe strada.Baiatul care parea sa nu aiba mai mult de 16 ani revenise cu telefonul la urgenta si tipa cu disperare sa vina mai repede o ambulanta, deoarece ca si noi vedea cum tatal sau se invinetise la fata si parea sa nu aiba nici o sansa. Necunoscutul a continuat efortul de a-l resuscita. Chiar si dupa minute bune cand au venit cei de la ambulanta, necunoscutul nu a inceta sa acorde tot ajutorul. A ajutat la punerea perfuziei, i-a tinut-o, a ajutat sa il aseze pe targa, apoi in ambulanta. In tot acest timp parea ca da dovada de cunostinte in domeniu. De sus din balcon ni s-a parut un om plin de modestie, asa cum ar trebui sa fim toti, dar care nu s-a dat in laturi sa isi ajute un semen aflat in impas. Poate ne ajutati sa il cunoastem si sa stie toti galatenii ca exista si astfel de oameni. Ii multumim ca exista si ne rugam pentru sanatatea lui si al celui pe care dorim sa credem ca l-a salavat.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.