Numărul reţetelor electronice eliberate la Galaţi a crescut de 15 ori faţă de luna iulie

Numărul reţetelor electronice eliberate la Galaţi a crescut de 15 ori faţă de luna iulie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Puţin peste 6.100 de reţete electronice au fost eliberate de farmaciile din judeţ de pe data de 2 iulie 2012 şi până în prezent. La cabinetele medicilor de familie, numărul reţetelor prescrise în aceeaşi perioadă a fost de 8.494.

Spre deosebire de luna iulie, atunci când medicii de familie gălăţeni au prescris doar 505 reţete electronice, de la începutul lunii august numărul acestora a fost de aproape 8.000. „Diferenţa se explică prin faptul că probabil, la început, medicii au fost un pic reticenţi în a prescrie reţete în format electronic. Apoi, se mai adaugă şi inevitabilele probleme de ordin tehnic care au apărut în funcţionarea Sistemului informatic unic integrat (SIUI)”, a explicat ec. Iulia Petcu, preşedintele delegat al Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi.

Medicii şi farmaciştii sunt nemulţumiţi

Medicii acuză faptul că SIUI reprezintă principalul impediment în calea eliberării de reţete electronice. „De multe ori, sistemul nu validează reţetele sau dă informaţii eronate despre pacient. Chiar în urmă cu câteva zile, am avut un bărbat care apărea ca neasigurat pe SIUI, deşi îşi plătise contribuţiile pentru sănătate. În condiţiile în care eu am alocat pentru fiecare pacient cam un sfert de oră, doar eliberarea reţetei electronice, cu toate aspectele tehnice pe care le presupune, îmi ia pe puţin 10 minute. Când mai am timp şi de consultaţie?”, este de părere dr. Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului medicilor de familie din Galaţi.

O problemă specială este întâlnită şi de unii medici de familie din mediul rural, unde reţeaua electrică are întreruperi destul de dese.

Farm. Florina Bonifate, preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, ne-a confirmat faptul că unele farmacii mai întâmpină probleme cu SIUI. „Spre deosebire de luna iulie, însă, neplăcerile cauzate de sistemul informatic sunt din ce în ce mai puţin frecvente. Sunt zile în care totul merge perfect, dar apar şi perioade în care SIUI se blochează”, a explicat farmacista.      

Citit 1257 ori Ultima modificare Joi, 30 August 2012 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.