Locatarii din Mazepa, revoltaţi: „Este mizerie, iar trotuarele sunt pline de gropi!”

Locatarii din Mazepa, revoltaţi: „Este mizerie, iar trotuarele sunt pline de gropi!”
foto: Vasile Caburgan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Oamenii se plâng de faptul că în preajma blocurilor este mizerie din cauza unor vecini certaţi cu bunul simţ

Mizeria, trotuarele neasfaltate şi nepăsarea alcătuiesc decorul de pe strada Alexandru Lăpuşneanu, tranzitată zilnic de sute de persoane, dar mai ales de copiii care parcurg această arteră pentru a ajunge, după caz, la Şcoala Generală nr. 28 „Mihai Eminescu” ori la grădiniţa cu acelaşi nume. Locatarii din zonă, unii care stau în cartier de zeci de ani, sunt indignaţi de nesimţirea semenilor lor, care, deşi locuiesc în buricul târgului, aleg de multe ori soluţia ieftină şi deloc obositoare a aruncatului gunoiului pe fereastră.

„Pe această stradă, pe unde vin copiii la şcoală, este o mizerie de nedescris, iar trotuarele sunt pline de gropi. În plus cei de la blocul turn R, aruncă de la balcon, în stradă şi în tronson, tot felul de gunoaie menajere. Stau în acest cartier de o viaţă întreagă şi pot să spun că niciodată nu a fost curat. Cred că ar trebui amendaţi cei care nu aruncă gunoiul în locurile amenajate” ne-a povestit Livioara Tudor (72 de ani), o pensionară care locuieşte la un bloc din apropierea intersecţiei străzilor Brăilei şi Alexandru Lăpuşneanu.

Avem verdeaţă, dar şi gunoi

Deşi Mazepa, faţă de alte cartiere, are avantajul de a fi o zonă plină de verdeaţă, locuitorii cartierului nu pot spune că respiră un aer mai curat, iar de parfumul unor flori nici vorbă să se bucure. Asta pentru că printre blocurile vechi în marea lor majoritate pluteşte mai tot timpul mirosul pubelelor din care deseori gunoiul dă pe afară.

Situaţia se regăseşte deopotrivă în zona pieţei, acolo de unde se presupune că oamenii ar trebui să îşi cumpere alimente, dar şi la colţurile blocurilor, alături de ferestrele apartamentelor sau de băncuţele amplasate pentru odihnă şi recreere. Sunt nişte elemente pe care nu ar trebui să le vezi intr-un cartier respectabil din Galaţi, dar  totuşi ele există, iar unii cetăţeni, ca Ioana Stoian (62 ani), nu ezită să se plângă de acest aspect negativ. „E un focar de infecţie zona de la Piaţa Ancora. Multă mizerie, mai rămâne şi de la tarabagiii care sunt pe trotuar şi nu îşi fac curăţenie. Eu aşa ştiu, că dacă ai gard, dai cu mătura în jurul lui. Ei nu ar trebui să facă la fel? Rămân tot felul de gunoaie în urmă şi de aici şi mirosuri şi aspect urât”.

Citit 1943 ori Ultima modificare Duminică, 09 Septembrie 2012 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.