Locuitorii din Ţiglina II sunt revoltaţi - "Mizerie, gunoieri şi garaje inutile"
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Locuitorii din Ţiglina II sunt revoltaţi - "Mizerie, gunoieri şi garaje inutile"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principala nemulţumire, ridicată de majoritatea oamenilor prezenţi la întâlnirea cu cititorii din cartierul Ţiglina II, este neimplicarea autorităţilor în rezolvarea problemelor cu care întreg oraşul se confruntă. La nivel de cartier, ei se plâng cu precădere de mizerie şi de starea aleilor dintre blocuri, unde de ani buni nimeni nu a mai mişcat un pai. „Curăţenie se face doar la stradă, între blocuri nu intră nimeni”, ne informează domnul Mihai C. Am sesizat totuşi că nici „la stradă” nu era totul în regulă. De la copacii care au fost curăţaţi cu o săptămână în urmă, pe bulevardul Coşbuc au fost uitate resturi de-a lungul trotuarului şi se împrăştie la cea mai mică adiere de vânt.

O doamnă semnalează că şi gunoierii de ocazie participă activ la mizeria din zonă, „Vin cu căruţa la tomberon şi împrăştie resturile peste tot.” Nici aleile dintre blocuri numai sunt ce-au fost odată, asfaltul e rupt, iar în unele zone lipseşte cu desăvârşire sau e acoperit de tufişuri scăpate de sub control. Cu alte cuvinte, spaţiile dintre blocuri s-au transformat în jungle în miniatură, unde abia intri. „Buruienile ajung până la genunchi şi nu intervine nimeni, parcă trăim în sălbăticie”, precizează doamna Andrei Săftica, indignată şi de prezenţa unor tufe de cânepă chiar în apropierea Şcolii nr. 13.

În loc de cămări supradimensionate, o parcare sau spaţiu verde

Cum pătrunzi între blocuri, către garaje şi după ce depăşeşti obstacolele mai sus menţionate, te loveşte mirosul pregnant de urină amestecat cu cel de pâine proaspătă de la singura brutărie rămasă în complex. Garajele, în marea majoritate părăsite, stau să cadă, iar altele, spun locatarii, s-au transformat în cămări de iarnă. Posesorii lor îşi ţin butoaiele cu murături şi sacii cu cartofi acolo, iar maşinile şi le parchează în continuare la voia întâmplării, pe trotuar, blocând astfel accesul trecătorilor. În acest sens, oamenii propun ca spaţiul pe care sunt amplasate garajele să fie înlocuit ori de o parcare ori să fie amenajat ca spaţiu verde, pentru a înfrumuseţa aspectul cartierului.

Citit 2252 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2012 20:11

8 comentarii

 • postat de PT.posesor de garaj
  Marți, 18 Septembrie 2012 08:59
  Mata nu intelegi ca marea majoriate a garajelor sunt folosite pe post de magazii si deranjeaza ,pe langa faptul,ca strica fata orasului ,ocupa alt loc de parcare ,nefolosindu-se garajele pt ca le-au transformat in camari,magazii,baruri si locuri unde posesorii ,la sfarsit de saptamana sau in posturile bisericesti, fac adevarate chiolhanuri cu gratare de mici ,bautura din belsug si muzica de manele data la refuz DE ASTA AI AUZIT ??????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de posesor de garaj
  Luni, 17 Septembrie 2012 17:53
  Locuiesc in aceasta zona si sunt posesor de garaj. Ma intriga rautatea concetatenilor locuitori si ei in acelasi cartier. Marturisesc faptul ca nu am vazut niciun garaj aidoma celor descrise mai sus, adica darapanate si care stau sa cada. In ceea ce priveste mizeria, nu pot sa ma declar un personaj fericit, insa daca analizez situatia prin comparatie cu alte cartiere, incep sa ma simt mai bine. Nu suntem chiar in coada clasamentului. Si daca ne-am da silinta sa intretinem macar curatenia pe care ne-o asigura echipele ADP si ECOSAL sau RER, in mod cert am urca pe primele clasmente, caci natura este totusi destul de darnica in acest cartier. In ceea ce priveste depozitarea muraturilor si a altor produse sezoniere sau a obiectelor in interiorul garajelor, nu pot sa ma abtin a spune ca cei ce comenteaza sunt oameni manati de invidie si rautate. Eu personal nu am depozitat nimic in garajul meu, in afara de autoturism, dar nu ma pot abtine in a lua apararea celor care o fac. Si daca o fac, cu ce lezeaza dreptul celorlalti locatari? Daca oamenii dispun de niste spatii ptr. care platesc si taxe dealtfel, de ce sa nu le exploateze la maximum?
  Parcurile sunt din belsug in acest cartier. Si cand au fost date in folosinta, erau minunate, curate, frumos amenajate, cu tasnitori functionale, cu porti care se inchideau. Si aici ne izbim de aceeasi problema, lipsa implicarii parintilor in intretinerea acestor spatii. Educarea copiilor in a nu deteriora ceea ce folosesc tine de implicarea parintilor.
  Va invit la reflexie asupra celor expuse de mine si va doresc sa fiti mai buni daca tot vreti sa traiti bine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Coco
  Luni, 17 Septembrie 2012 17:36
  corrrrect EU...subscriu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 17 Septembrie 2012 12:37
  Tare ne mai place sa stam in fata calculatorului si sa mancam din gura...nu mai zic eu ce. Cei care sunt asa indignati sa mai puna mana pe o matura, sa se apuce de sapat in gradina si sa nu mai stea si sa astepte sa vina altcineva sa-i adune gunoiul din fata blocului. La noi la bloc am pus mana fiecare si am adunat asta primavara toate gunoaiele, am sapat, am greblat, am tuns gardul viu, am strans bani de la fiecare si am cumparat gazon, l-am plantat, l-am stropit si nu am mai stat sa vina primaria si primarul si notarul si...etc sa ne faca curat. Asa ca mai iesiti de prin casa si mai lasati netul, mai treceti si la munca de jos, ori nu va convine, nu e de nasul vostru, sunteti mandri?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Garajele beci-magazie au distrus cartierul,spațiile verzi, aleile pietonale neavând drum de acces la stradă publică.
  Luni, 17 Septembrie 2012 10:40
  Garajele dintre blocuri aruncate după mintea prostească a foștilor primari Durbacă și Nicolae au distrus cartierul Țiglina Doi prin crearea drumurilor comunale pe spații verzi și distrugerea aleilor pietonale ce sunt sparte, în ele băltind apa și noroiul. Aleile pietonale arată de parcă ar fi trasee de 4x4, alei pe care de-abia își trag picioarele bătrânii pensionari, iar mamele cu căruțuri pentru copiii își troncănesc noi născuți de le zboară laptele din burtică. Copacii au îmbătrânit odată cu cartierul nefiind plantat nici-un copac de 50 de ani. Noile parcuri de copiii au nevoie de gazon artificial pentru a nu se mai juca copiii în praf, colb sau noroi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Luni, 17 Septembrie 2012 09:57
  ,,Garajele, în marea majoritate părăsite, stau să cadă'' .....NU VA CRED!! Ar trebui totusi daramate si facut jumatate parcare, jumatate spatiu verde, paec pentru copii sau teren de sport. Nicidecum alte constructii din betoane.
  0
  0
  Raportează
 • postat de luci
  Luni, 17 Septembrie 2012 07:42
  Asa este ,garaje cat vezi cu ochii, fara spatii verzi sau spatii amenajate pt copii,( opera carui ales or fi oare ?), mizerie , rosii plantate in gradinile de langa blocuri, chioscuri de tabla ( supermarketul din coltul blocului )
  0
  0
  Raportează
 • postat de EU
  Luni, 17 Septembrie 2012 06:29
  Daca stai acasa si astepti primaria sa iti faca curat in casa ta(ca pana la urma suprafata din jurul blocului tot o bucatica din Universul tau e...) stai dar nu mai tipa ca nu ai curat....Ia o matura in mana,o sapa si fa si tu ceva pentru orasul tau.Nu astepta sa ti se ofere totul pe tava.

  In Micro 40 Primaria a inceput curatenia...Ce credeti ca faceau imputitii de romi? Jucau Rummy la o masa in gradina blocului I si-ii durea la basca ca cineva munceste pentru ei.Apoi mai tipa ca sunt marginalizati si ca nu li se ofera locuri de munca...Locuri de munca la ce? La intins mana la primarie pentru ajutoare?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.