Lideri confirmaţi pe funcţii, la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi

Lideri confirmaţi pe funcţii, la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, liderii din şcoli ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Galaţi i-au confirmat pe funcţii pe cei doi preşedinţi, în urma alegerilor organizate la Conferinţa Judeţeană SIP.

Pentru următorii patru ani, Constantin Ciosu va deţine funcţia de preşedinte, iar Valeriu Diculescu pe cea de preşedinte executiv. De altfel, pentru alegeri nu şi-au depus candidatura şi alţi membri SIP. Constantin Ciosu este, în acelaşi timp, şi secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), organism la care este afiliat SIP Galaţi.

Printre cele mai mari provocări cu care cei doi sindicalişti spun că se vor confrunta acest mandat se află aplicarea Legii 221 din 2008 privind măririle salariale în învăţământ.

„Pe termen scurt, provocările sunt aplicarea Legii 221, iar pe plan local acordarea tichetelor-cadou. Pe termen lung, elaborarea unei legislaţii a învăţământului care să facă reformă reală în sistem, precum şi elaborarea legii salarizării unice a bugetarilor”, ne-a spus, după alegeri, Valeriu Diculescu.

La rândul său, Constantin Ciosu a declarat că  sarcina cea mai grea este aceea de a face demersurile pentru ca Guvernul să respecte legislaţia în vigoare.

Citit 1571 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.