Donaţie de la ArcelorMIttal pentru Centrul de Plasament nr.8

Donaţie de la ArcelorMIttal pentru Centrul de Plasament nr.8
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toţii aţi fost la şcoală şi ştiţi ce înseamnă să stai, în recreaţie, într-o clasă cu 30 de elevi. Gălăgie de-ţi ţiuie urechile, hărmălaie, ţipete, râsete…

Vineri, în sala de mese a Centrului de Plasament nr. 8 Galaţi, acolo unde se aflau peste 30 de copii – şi ţânci de-o şchioapă şi domnişoare ruşinoase – liniştea era aproape deplină. Doar bliţurile aparatelor de fotografiat se auzeau şi, puţin mai târziu, declaraţiile directorului general al combinatului ArcelorMittal Galaţi, Augustine  Kochuparampil.

Motivul liniştii din sala plină-ochi de copii? Toţi suferă de deficienţe de auz, motiv pentru care comunică prin semne. Doar după viteza cu care le mergeau degeţelele ai fi putut afla cât de vorbăreţi sunt!

Mesele acoperite cu donaţia făcută de conducerea combinatului ArcelorMittal – cărţi, caiete, jocuri, jucării, articole de papetărie, în valoare totală de 1.000 de euro – au constituit un adevărat punct de reper pentru copii; cei mari au preţăluit dintr-o privire donaţia, cei mici s-au apropiat şi au început ba să răsfoiască un atlas cu fotografii, ba să se joace cu mingiile.

Aflat pentru a doua oară la centru, directorul general al combinatului Arcelor Mittal Galaţi, Augustine Kochuparampil, le-a spus copiilor:

„Sunt încântat să mă aflu printre voi, am auzit o grămadă de lucruri despre voi şi încercăm să vă facem viaţa şi mai frumoasă. Noi, ca şi companie, vrem să fim asociaţi cu voi, iar acesta este începutul asocierii dintre noi. Donaţia de acum, care este doar un simbol, este primul proiect de responsabilitate socială pe care îl întreprindem în acest an şi mă bucur că proiectul se îndreaptă către copii care au nevoie de atenţie specială. Să fiţi cuminţi şi vom veni şi cu alte daruri!”.

Şi Ecaterina Ivanov, şefa centrului de plasament (care găzduieşte 80 de copii cu vârste cuprinse între patru şi 20 de ani, din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Bacău), a apreciat donaţia Combinatului, deşi a precizat că „astfel de gesturi din partea comunităţii locale se fac prea rar, după părerea mea, faţă de nevoile noastre.

Conducerea Combinatului a mai venit la noi şi de Crăciun, când a adus dulciuri de foarte bună calitate şi spun asta pentru că noi achiziţionăm alimentele cele mai ieftine, în limita bugetului. Toţi sunt copii buni, apreciem iniţiativa Combinatului şi îi mai aşteptăm şi altădată”.

Citit 1444 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.