Gropi, mizerie şi noroi în loc de trotuare, în Mazepa

Gropi, mizerie şi noroi în loc de trotuare, în Mazepa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuăm să identificăm trotuarele impracticabile pentru pietoni şi prezentăm astăzi problemele aferente cartierelor Mazepa I şi Mazepa II.

Bătrânele cartiere arată dezolant şi nici nu amintesc de ce-au fost acum 20 de ani, când s-au făcut ultimele investiţii. Uzura, gropile, mizeria şi numeroasele maşini parcate anapoda sunt obstacole suficiente pentru a sta în calea trecătorilor. Dacă punem la socoteală chioşcurile de la colţul blocurilor, care fură spaţiul pietonilor, şi canalizările fără capac, tabloul dezinteresului autorităţilor e complet.

Nu poţi rata denivelările sau gurile de canal

Prelungirea Traian, una dintre principalele căi de acces către faleză, e impracticabilă pietonilor. Parcarea de aici e neîncăpătoare pentru maşinile locuitorilor din zonă sau ale celor dornici de-o plimbare pe faleză. Aşa că în capătul străzii, la intersecţia cu strada Brăilei, şoferii abuzează din plin, parcând pe trotuar. Norocoşii care trec de maşini, sigur nu vor rata numeroasele gropi, denivelări sau rădăcinile copacilor ieşite prin asfalt. Până şi crengile copacilor netoaletaţi stau în calea trecătorilor, ca să numai vorbim de gurile de canal instabile. „Să se ia măsuri, copiii se împiedică, maşinile stau pe trotuar, cărucioarele nu pot trece”, se plânge David Humă. De menţionat că şi de-o parte şi de alta a străzii trotuarele arată identic.

Obstacole la tot pasul

La Potcoava, bătrânii se deplasează cu dificultate, ocolesc gropile sau dalele lipsă, toate astea cu sacoşele pline de la piaţă. „Mergem greu, ne împiedicăm, mi s-a întâmplat chiar să cad”, povesteşte o doamnă.

Între blocuri, peisajul e şi mai dezolant, în multe zone existând doar urmele prăfuite ale fostelor alei şi trotuare, înţesate din plin de mizerie. Atunci când plouă, acestea devin complet impracticabile, transformându-se în imense mlaştini. Pietonii se plâng şi de pubelele amplasate fix pe trotuarul din piaţa Ancora şi, cu atât mai mult, îi deranjează gunoaiele aruncate împrejurul acestora. „N-am văzut nicăieri aşa ceva”, adaugă indignat un trecător.

Strada Armata Poporului are trotuar doar pe o parte, însă destul de îngust şi greu accesibil din cauza gardului viu neîngrijit. Toate străzile care vin din Brăilei şi ajung în Armata Poporului sunt înguste, au trotuare pe măsură, pe care abia dacă are loc o persoană, cu borduri rupte şi maşini parcate. În consecinţă, pietonii se văd obligaţi să se strecoare pe stradă, dacă mai găsesc loc şi pe-acolo.

Citit 1810 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2012 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.