Sportul mediază între europeni

Sportul mediază între europeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevi şi profesori din nu mai puţin de opt ţări şi-au propus să construiască echipa europeană perfectă. Sportul, ca modalitate de a-i cunoaşte pe ceilalţi, se află în centrul activităţilor proiectului de tip Comenius, coordonat de Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi, prin directoarea Marilena Rîpă.

„European Team Building” sau „Construirea unei echipe europene” presupune o serie de întâlniri, găzduite de cei opt parteneri, derulate pe parcursul a doi ani. Pe rând, România, Bulgaria, Turcia, Polonia, Italia, Spania, Portugalia şi Letonia şi-au prezentat sau urmează să îşi etaleze tradiţiile sportive.

Primele gazde au fost, în octombrie anul trecut, elevii şi profesorii colegiului economic gălăţean. Pe lângă fotbal, volei şi baschet, românii le-au arătat tinerilor din celelalte state cum e cu joaca de-a capra, ce înseamnă ştafeta sau cum să se orienteze corect pe munte.

Cea mai recentă întâlnire, pe tema dansurilor tradiţionale, a fost în Bulgaria, la Veliko Tîrnovo. Braşoveanca, horele bulgăreşti sau dansul portughez numit „Omoară păianjenul” au fost tot atâtea pretexte de discuţii între tinerii din diferite colţuri ale Europei.

Profesoara de limba engleză Vohelmina Silvestrovici, de la Colegiul Economic, ne-a spus că elevii se pregătesc pentru vizitele în celelalte ţări, iar până anul viitor vor lucra la o revistă care va cuprinde fotografii şi reportaje din peregrinările lor.

Piesa de rezistenţă a proiectului este însă un spectacol de teatru pe tema fairplay-ului în sport, care va fi realizat ca un mozaic din opt părţi, contribuţii ale fiecărei echipe.

Citit 939 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.