Bani aruncaţi degeaba pe pubele de colectare selectivă

Bani aruncaţi degeaba pe pubele de colectare selectivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liviu Apostol ne-a trimis o sesizare prin care ne informează că: „În cartierul Ţiglina II, lângă Casa mortuară, gunoierii răstoarnă pubelele cumpărate de Primărie pe bani europeni şi împrăştie resturile în tot cartierul".

Odată cu amplasarea pubelelor de colectare selectivă au intervenit şi problemele pentru persoanele care adună şi valorifică plastic şi resturi menajere. Şi pentru că românul e inventiv, n-a durat multă vreme până ce acesta a găsit metoda potrivită pentru a pune mâna pe gunoaiele producătoare de venit: se ia un individ filiform, se răstoarnă tomberonul, iar acesta se strecoară înăuntru şi selectează "marfa". Şi asta nu e tot, pentru că deseori pubelele sunt distruse sau rămân culcate la pământ, iar gunoiul din ele se revarsă de jur împrejur.

Pentru colectare selectivă, Ecosal a amplasat anul trecut, prin proiectul ISPA, 660 de containere tip iglu în tot oraşul. Valoarea unui singur container se ridică la 1.400 de euro, bani obţinuţi din credit şi finanţare nerambursabilă. „În momentul de faţă avem 60 de containere distruse, fie prin incendiere, fie prin forţarea căilor de evacuare, acestea urmând să fie înlocuite. Singura abilitată să ia măsuri în acest caz este Poliţia locală”, ne-a declarat Ion Ionescu, directorul Serviciului Public de Salubrizare.

Activităţile gunoierilor sunt la ordinea zilei, aşa că nu trece zi în care poliţia să nu sesizeze câte un caz. „Persoanele care împrăştie gunoiul din recipientele special amenajate sunt sancţionate contravenţional cu amendă până la 200 de lei”, informează Cristian Gîscă.

Chiar şi aşa, unii continuă să scotocească şi să valorifice „marfa” pentru a-şi achita amenzile, însă de cele mai multe ori acestea rămân neplătite, pubelele stricate şi gunoiul în stradă.

Citit 2773 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2012 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.