Avortul la domiciliu: Moartea se cumpără la liber, de pe internet

Avortul la domiciliu: Moartea se cumpără la liber, de pe internet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a scăpa de o sarcină nedorită, tot mai multe tinere din România aleg să cumpere o pilulă de avort de pe internet, în locul unei vizite la medicul ginecolog. Preţul pilulei ucigătoare de embrioni este 500 de lei, iar pe unele cumpărătoare le poate costa chiar propria viaţă. Pastilele au primit avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, însă pot fi utilizate exclusiv în urma unor investigaţii de specialitate, sub atenta supraveghere a unui medic ginecolog şi pot fi vândute doar în spitale.

„Le recomand femeilor să se documenteze mai întâi şi să nu se „joace” pe internet, pentru că această procedură implică obligatoriu supraveghere medicală, din pricina reacţiilor adverse care pot surveni. Acest medicament este un antihormon, care administrat în primele şapte săptămâni de sarcină blochează progesteronul, hormonul necesar dezvoltării sarcinii. Apoi se administrează o altă substanţă, care duce la expulzarea sarcinii nedorite”, explică medicul ginecolog Costache Botezatu.

Un click cu efecte secundare severe

Efectele secundare şi reacţiile adverse sunt destul de puternice şi administrată după ureche, pilula poate duce la decesul pacientei prin hemoragie. Numai în SUA, patru femei au murit în urma avortului cu acest medicament, deşi făceau tratamentul la indicaţia medicului şi sub supraveghere. Pentru că la noi minorii nu au acces la servicii medicale decât cu acordul părinţilor, de cele mai multe ori tinerele aleg varianta internetului fără să se gândească la consecinţe. E îngrijorător, aşadar, câte românce vor avea de suferit după ce urmează tratamentul achiziţionat în urma unui simplu click.

„În urma avortului medicamentos pot apărea sângerări abundente pe o perioadă îndelungată, semne ale unei infecţii severe, febră peste 40 de grade ori accelerarea ritmului cardiac. De aceea, e necesară investigarea medicală înainte de efectuarea procedurii şi observaţia după”, precizează doctorul Botezatu.

În loc să se promoveze mai mult prevenţia şi să se facă educaţie sexuală încă din şcoală, susţinem industria farmaceutică să se dezvolte prin metode deloc ortodoxe. A se vedea şi scandalul provocat de SuperSlim sau Capsula de slăbit, care se vindeau în aceleaşi condiţii ca şi pilula de avort: în farmacii şi pe internet, fără prescripţie medicală, punând astfel în pericol viaţa consumatorilor.

Citit 5768 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2012 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.