"Viaţa liberă" inventariază nevoile cetăţenilor: Siguranţa copiilor, marea problemă din Micro 16

"Viaţa liberă" inventariază nevoile cetăţenilor: Siguranţa copiilor, marea problemă din Micro 16
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauza traficului foarte intens din zona Complex Siret, învăţăceii sunt în pericol atunci când vin şi când ies de la cursuri, spun oamenii din zonă


Una dintre cele mai mari nemulţumiri ale oamenilor care locuiesc în Micro 16, în zona Complex Siret, este legată de traficul din ce în ce mai aglomerat şi de problemele adiacente pe care le creează aglomeraţia de maşini. Deşi sunt conştienţi că problema este una relativ temporară, întrucât traficul este deviat de pe o serie de artere adiacente (strada Gh. Asachi este în reabilitare), cetăţenii din zonă propun soluţii, însă cele mai multe sunt legate de siguranţa pietonilor. În special a elevilor care învaţă în zonă.

Cartier aglomerat

"E un cartier foarte aglomerat, în special în orele de vârf şi mai ales acum, că s-au închis nişte străzi şi toţi trec pe aici. Apoi, pentru că nu există locuri de parcare, şoferii îşi lasă maşinile pe trotuar şi ne obligă pe noi, pietonii, să ieşim pe stradă", spune cu mult năduf Gheorghe Boghici, 68 de ani. De altfel, toţi cei care au venit joi la întâlnirea cu "Viaţa liberă" din cartier au ridicat această problemă. "Copiii merg la şcoală şi sunt nevoiţi să se strecoare printre maşini. Doamne fereşte să nu se întâmple vreun accident! Trotuarele, vedeţi cum arată, sunt pur şi simplu pline de gropi, nu ai pe unde să mergi. Unii cu maşinile mai şi parchează pe trotuar, iar copiii merg pe stradă. Nici nu vreau să mă gândesc ce tragedii s-ar putea întâmpla", completează Nelu Filote, 60 de ani. Acesta mai spune că autorităţile locale cunosc aceste probleme şi că cetăţenii din zonă aşteaptă măsuri cât mai curând. "Primarul Marius Stan a locuit aici, cunoaşte bine problemele din zonă. Eu sunt convins că o să le rezolve, că deja am văzut cum se lucrează prin oraş. Ştiu că sunt şi alte priorităţi, dar poate ajunge şi la noi aici să rezolve problemele", mai spune Nelu Filote.

Gropi şi capace de canalizare lipsă

Tot Nelu Filote a ridicat şi problema capacelor de canalizare. Cel puţin trei capace lipseau în jurul Complexului Siret joi, la vizita noastră. "Dispar capacele, e ceva de groază. Nu ştiu, chiar nu se poate face ceva împotriva acestor hoţi? Bun, dacă nu îi prinde, nu se poate totuşi ca cei de la centrele de fier vechi să fie aspru controlaţi şi să fie amendaţi? Eu îmi plătesc impozitele, sunt la zi cu toate dările şi nu cred că cer prea mult: să nu mai fie găuri de canal neacoperite. Vă spun că se pot întâmpla numai nenorociri", punctează Nelu Filote.

Soluţia lui Vasile Necula

La rândul lor, Costică Corozel şi Ilie Mitrache au fost foarte tranşanţi cu privire la asfaltul de pe străzi şi de pe trotuare. "Jale, e jale mare. Numai găuri, gropi, zici că suntem la ţară", au spus cei doi. Un alt locatar din zonă, Vasile Necula, a propus chiar o soluţie pentru siguranţa copiilor care merg la şcoală. "Dacă nu se poate rezolva problema cu traficul, cer ca Poliţia Locală să stea aici cu câte un echipaj atunci când intră şi când ies copiii de la ore. Nu durează mai mult de o jumătate de oră, dar trebuie făcută ordine. Să oprească poliţiştii maşinile, să traverseze copiii, un fel de dirijare a circulaţiei. Că stau minute în şir elevii până traversează spre şcoală şi apoi spre casă. Iar unii mai îndrăzneţi trec printre maşini şi să nu se întâmple, Doamne fereşte!, vreun accident", a comentat Vasile Necula.

Citit 1696 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2012 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.