Ce ştiu gălăţenii despre ˝Două babe˝: Crimă fără precedent

Ce ştiu gălăţenii despre ˝Două babe˝: Crimă fără precedent
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Se pare că atunci când vine vorba de scandal, violuri şi crime gălăţenii sunt mai receptivi şi bine informaţi. Aşa se face că toţi cei cu care am discutat cunosc povestea celebrei zone Două babe, cu mai multe sau mai puţine amănunte.

Vasile Rizea, 62 ani: „Cândva aici a fost o casă în care locuiau două bătrâne, mamă şi fiică. Şi cineva, o persoană tânără, a intrat peste ele şi şi-a bătut joc de ele. Îmi amintesc că s-a întâmplat chiar când m-am mutat eu în cartier. Iar casa fiind în zonă, aşa a rămas numele, s-a construit chiar şi un restaurant la vremea aia cu numele ăsta”.

Miron Steluţa, 60 ani: „Acum vreo treizeci de ani să fie, aici în spate, în I.C. Frimu, a avut loc o crimă, în care fost maltratate, schingiuite două persoane în vârstă: mamă şi fiică. Şi de atunci a rămas numele acesta. Dar de fapt nu s-a întâmplat aici, ci în I.C. Frimu, pe Garofiţei".

Gheorghiţă Doina, pensionară: „Au fost omorâte două babe aici în zonă şi de la crima asta îi spune Două babe. S-a întâmplat acum mulţi ani în urmă. A intrat peste ele în casă şi acolo s-a întâmplat tragedia. Cunosc povestea că eu sunt din Independenţa, iar băiatul care le-a omorât era fiul unui vecin”.

Enache Ioana, 65 ani:

„S-a întâmplat acum 30 de ani o crimă în zonă. Erau două surori, iar un răufăcător care le cunoştea a intrat noaptea peste ele în casă şi le-a omorât. Săracele, le-a tranşat, ce le-a făcut! Am fost şi eu, dar n-am avut curaj să mă uit. Apoi au făcut un restaurant în locul unde au avut femeile casa şi i-au pus numele La două babe”.

Citit 4992 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2012 08:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.