Subsolul lăsat în paragină, o posibilă parcare subterană

Subsolul lăsat în paragină, o posibilă parcare subterană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Majoritatea problemelor din oraşul Galaţi se găsesc în inima cartierelor, iar cei mai afectaţi sunt cetăţenii care se confruntă zilnic cu ele. De la trotuare rupte, gunoaie, necuvântătoare, parcări lipsă, până la locuri lăsate în paragină, uitate şi considerate nefolositoare, aceste aspecte sunt evidente şi în cartierul Micro 16, în care se vede că nu a mai trecut nici zare de autoritate să reglementeze câte ceva.

Să mai iasă aleşii noştri din birouri

În periplul nostru  am dat de câteva locuri abandonate, uitate, mizerabile, care ar putea fi folosite în folosul comunităţii. Subsolurile construite pe vremea lui Ceauşescu la fostul Siret, actualul Profi Market şi la restaurantul Continental sunt date uitării, ignorate total. Nimeni nu s-a gândit că aceste subsoluri, cel puţin cel de la supermarket ar putea avea o întrebuinţare benefică pentru locuitorii acestei suburbii înghesuite şi aglomerate. Idei sunt multe, numai că trebuie puse în aplicare.

Una din ele ar fi transformarea acestui subsol într-o parcare subterană, un vis care poate deveni realitate dacă autorităţile ar acorda mai multă importanţa unui asemenea proiect. Astfel, trotuarele sufocate de maşini s-ar elibera şi pietonii ar putea circula din nou pe alei. În plus, traficul ar fi mult mai aerisit şi pericolul unor accidente sau scandaluri între şoferi s-ar reduce. Cum strada Brânduşei, cea care duce spre Şcoala gimnazială numărul 10, este foarte circulată şi faptul că este pe două sensuri, lucru deloc acceptat de şoferi, transformarea într-o parcare subterană a acestui subsol de la Profi Market, pe jumătate ruinat, ar fi binevenită pentru şoferii acestei zone. Astfel nu ar mai fi nevoie de înfiinţarea unui sens unic care e posibil să stârnească alte vociferări din partea oamenilor. E păcat ca un loc atât de mare să nu fie exploatat la maxim pentru binele comunităţii cartierului Micro 16. "Aceste subsoluri ar trebui folosite pentru noi, cei din zonă, nu lăsate în paragină. Aşa stau de ani buni şi nimeni nu a venit nici măcar cu o idee. Aleşii noştri ar trebui să mai iasă din birouri şi să vină să vadă care ne sunt nevoile şi ce se poate face", ne-a spus un pensionar.

Lipsa de civilizaţie naşte monştri

Mai grav e că unele persoane au uitat unde e ghena de gunoi şi îşi aruncă sacii menajeri în subsoluri, acestea arătând ca nişte adevărate containere, unde mizeria zace de luni bune, ele fiind adevărate focare de infecţie. Şi în acest cartier, ca oriunde, lipsa de civilizaţie naşte monştri.

Citit 1575 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2012 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.