Subiectele la bac sunt pe internet

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liceenii din clasele terminale găsesc pe internet, de ieri, itemii de subiecte pentru examenul de bacalaureat din acest an. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a postat variantele de subiecte la probele scrise  cu câteva zile înainte de data la care se aşteptau elevii şi profesorii.

Acestea se găsesc la adresa http://subiecte2009.edu.ro.

Itemii nu sunt diferiţi faţă de cei propuşi pentru bacalaureatul din vara lui 2008. Totuşi, variantele finale ale subiectelor propuse pentru probele scrise ale examenului vor fi cele postate după 20 martie. Până atunci, ministerul aşteaptă opinii, sugestii şi eventuale corecturi la subiectele postate pe internet.

Elevii care nu şi-au ales disciplinele la care susţin bacalaureatul o mai pot face până pe 16 martie.

Candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiunile de bacalaureat organizate începând cu anul 2003 şi care solicită recunoaşterea unor probe promovate în aceste sesiuni, vor prezenta la înscriere si o adeverinţă. Adeverinţa este eliberată de unitatea de învăţământ pe care candidatul a absolvit-o şi prezintă rezultatele obţinute de candidat la examenul de bacalaureat în sesiunile menţionate.

Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examen numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de minister, prin Centrul Naţional de Recunoaştere si Echivalare a Diplomelor.

Citit 1067 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.