Campanie antifumat pentru elevii de liceu

Campanie antifumat pentru elevii de liceu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania naţională „Adolescenţii renunţă la fumat” a debutat şi la Galaţi. Programul, finanţat de Ministerul Sănătăţii, îşi propune să îi ajute pe elevii fumători să renunţe la acest viciu şi să îi informeze, totodată, pe cei nefumători cu privire la riscurile pe care şi le-ar asumă în eventualitatea în care s-ar apuca de fumat.

Pe durata programului, elevii participanţi vor fi invitaţi să ia parte, în grupuri de câte 15-20, la şase sesiuni interactive de lucru, în cadrul cărora vor avea ocazia să afle mai multe despre conţinutul produselor din tutun, despre efectele fumatului asupra sănătăţii lor dar şi despre beneficiile renunţării la fumat şi diversele motivaţii şi metode de a scăpa de acest viciu.

Sunt aşteptaţi să se înscrie atât elevii claselor IX-XII care sunt fumători sau care au renunţat la consumul de tutun, cât şi cei care au fumat doar ocazional sau nu şi-au aprins, încă, nici o ţigară.

Special pentru adolescenţii fumători, organizatorii campaniei au pregătit şi un concurs (foto). Marii câştigători vor fi tinerii care, în cursul ultimei sesiuni de lucru, vor fi găsiţi nefumători, după determinarea monoxidului de carbon în aerul expirat. Declaraţiile celorlalţi participanţi vor fi, de asemenea, luate în considerare în procesul de stabilire câştigătorilor.

În cursul săptămânii trecute, în cadrul campaniei, 42 de elevi de la Grupul Şcolar „Gheorghe Asachi” s-au întâlnit cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi - Compartimentul Promovarea Sănătăţii şi cu reprezentanţii Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog Galaţi.

În urma prezentării şi activităţilor desfăşurate, şapte dintre elevii fumători vor intra în competiţie, în încercarea de a se lăsa de fumat

Citit 1351 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.