Consultare cu sindicatele din învăţământ privind măsurile anticriză

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii din învăţământ speră să se lămurească astăzi cum vor avea de suferit cadrele didactice şi elevii de pe urma măsurilor anticriză ale Guvernului Boc.

La întâlnirea membrilor Comisiei de Dialog Social, programată în această dimineaţă la Ministerul Muncii, va fi luat în discuţie proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se propun mai multe modalităţi de reducere a cheltuielilor cu personalul din sectorul bugetar. Sindicaliştii din învăţământ au declarat că oamenii de la catedră ar urma să fie cei mai afectaţi dacă proiectul se aplică în forma actuală.

„Marţi, 3 martie, este o a doua Comisie de Dialog Social. Vom spune toate nemulţumirile noastre şi în mod oficial”, ne-a declarat secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu.

În cazul profesorilor, pe lista reducerilor de cheltuieli se află nu numai cele cu salariile de merit, premierea de 2 la sută, plata orelor suplimentare, achiziţia de cărţi în valoare de 100 de euro pentru profesorii care au peste 35 de ani la depunerea cererii.

Conform proiectului de OUG, sunt vizate şi cheltuielile cu decontarea navetei, cu decontarea călătorilor în interes de serviciu, dar şi cele cu plata orelor de educaţie fizică ţinute de profesori la ciclul primar. Afectaţi ar urma să fie şi elevii care fac naveta.

Proiectul ordonanţei, postat pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, se află în dezbatere publică până la data de 9 martie 2009.

Sindicaliştii din cele patru federaţii din învăţământ au declarat că sunt gata să înceapă din nou protestele sistate la sfârşitul anului trecut, dacă premierul, căruia i-au adresat o scrisoare deschisă, nu acceptă o discuţie pentru lămurirea situaţiei.

Citit 937 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.