Gălăţenii supăraţi pe CFR Călători: Trenul Galaţi - Tg. Mureş nu trebuie anulat!

Gălăţenii supăraţi pe CFR Călători: Trenul Galaţi - Tg. Mureş nu trebuie anulat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii nu se împacă cu ideea că vor rămâne, după 15 februarie, şi fără trenul Interregio Galaţi - Târgu Mureş, pus pe lista anulărilor de către SNTFC „CFR Călători” SA. Pe ediţia online, dar şi telefonic, cititorii ne-au semnalat că măsura ar izola Galaţiul de restul ţării şi că pentru a ajunge la Târgu Mureş, Cluj sau Timişoara, ar trebui să piardă cel puţin şase ore în plus. Astfel că pentru gălăţeni "un drum prin Braşov până la Tg. Mureş, în loc de 9 ore şi 28 de minute - cât durează în prezent - ar ajunge aproximativ 14 ore”, ne spune Stoian Paraschiv din Galaţi. Prin Capitală timpul este şi mai mare... Durata călătoriei prin Bucureşti s-ar lungi până la 16 ore.
Inclusiv reacţiile de pe ediţia online a ziarului ne indică faptul că SNTFC „CFR Călători” SA „ar trebui să revină asupra organizării şi să pună Galaţiul în legătură şi cu municipiile Cluj şi Timişoara, cum se întâmpla cu ani în urmă. Pe lângă faptul că CFR-ul ne obligă să mergem în Transilvania şi în vestul ţării, musai prin Bucureşti, ne determină să ne orientăm către transportul rutier”, ne spune Pavel Ifrim din Galaţi.
În era informatizării, considerăm că SNTFC „CFR Călători” SA ar trebui să-şi schimbe atitudinea şi să nu mai considere că va eficientiza transportul pe linia de fier, determinându-ne să aşteptăm prin gări... 

Citit 6216 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2013 15:53

14 comentarii

 • postat de zola
  Vineri, 30 Octombrie 2015 14:37
  5.13.228.***
  Sefii de la CFR lucreaza impotriva CFR si a noastra a calatorilor!
  Vedeti si legaturile proaste care sunt dupa noul mers al trenurilor spre Timisoara!
  Cu garnitura de ora 17.30 plecare din GL-sosire in Buc 21.46, nu mai ajungi garnitura spre Timisoara ce pleaca din Buc la 21.45 !
  In istoria CFR nu a existat o asemenea batjocura fata de calatori. Aceste lucruri sunt facute special sa alunge calatorii!
  In acest mod esti nevoit sa stai prin gari si sa faci de la GL la Timisoara peste 16 ore!
  Nu trebuie sa iertam asa ceva!
  Mai marii CFR Galati, ce spun oare !?
  0
  0
  Raportează
 • postat de nastase
  Duminică, 03 Martie 2013 15:32
  Nu-i nimic dragi iubitori ai culorii la putere. Asta ati vrut,asta aveti. Si asta-i doar inceputul! la cata foame au strans, va vand si pe voi odata cu sinele. Nu le mai trebuiti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stimsinoi
  Sâmbătă, 23 Februarie 2013 15:27
  De ce va agitati nu stiti ca asa se pregateste intrarea unui privat pe aceste rute? ca cererea de anulare s-a facut de la brasov si poate nu stiti dar cfr calatori brasov are mare sensibilitate la privat-i-a dat pe tava toate trenurile care aveau calatori nu pe cele ineficiente.
  si apoi zozo iti doresc sa n-ai nevoie de medicii de la tg mures sau copii studenti la tg mures.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana blandiana
  Marți, 19 Februarie 2013 10:33
  Tony, link-ul pe care ne trimiti tu pentru exprimarea nemultumirilor legate de anularea acetui tren foarte important pentru noi, da eroare 404. Deci nu ne putem exprima nemultumirea nicicum. O situatie ciudata are insa pe site-ul mersultrenurilor.ro acest tren, care, de exemplu astazi apare cu restrictia "nu circula", dar de maine pana pe 16 martie inclusiv, circula! Apoi iarasi este bifat cu rosu in calendarul din josul paginii... Ce se intampla oare, CFR se joaca de-a baba oarba? Acest tren este foarte important pentru mine in acest moment, rutele alternative sunt halucinante in privinta timpului de mers si al preturilor, care si asa sunt exagerat de mari. CFR calatori, respecta-ti calatorii, pentru ca ai pretentia sa fii respectat pe toate geamurile fiecarui vagon!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tony
  Luni, 18 Februarie 2013 12:46
  Pentru toti cei ce sunt nemultumiti de scoaterea din circulatie a trenului GALATI -TIRGU MURES ar face bine sa-si exprime nemultumirea pe site-ul CFR Calatori : http://www.cfrcalatori.ro/sugestii-reclamatii/add . Cu cat mai multi cu atat mai bine sa vada ca cei de la CFR adevarul .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Micky
  Vineri, 15 Februarie 2013 08:19
  Am avut incredere ca Viata Libera va sprijini acest demers de a crea un awarness cu privire la anularea acestui tren care este si poate deveni si mai important printr-o strategie si un marketing corespunzator si care este strategic. Insa din pacate si acest cotidian care se vrea o voce a acestui oras nu face decat sa accepte izolarea unui oras din ce in ce mai mare.E frustrant si regretabil sa crezi ca se va putea face ceva si sa ai incredere ca macar o institutie ca aceasta va apara drepturile noastre de a circula cat mai liber insa sa nu se faca nimic. De asta orasul isi merita soarta,Nimeni nu ia atitudine nimeni nu face nimic, in acest caz de a apara drepturile calatorilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cora
  Joi, 07 Februarie 2013 19:40
  este o mare minciuna ca acesta anulare a trenului este din cauza lipsei de calatori , desi din galati pleaca doar doua vagoane incepand cu statia marasesti se circula in picioare pentru ca se aduna toti studentii de la umf targu mures care locuiesc in aceasta parte a moldovei pe langa cei din galati si braila .Se incearca sa se faca jocul transportatorilor (maxi taxi) rutieri unde ,, mahari"' pe care poate i-am si votat sunt actionari si doresc sa se imbogateasca pe spinarea amaratilor; trebuie retinut ca spre exemplu un bilet la maxi taxi braila targu mures dus este 120 ron si bineinteles studentii nu beneficiaza de reducere ca de este ,,firma privata a d-lui parlamentar"basca riscurile de pe drum, ca merg ca timpitii si mai fac si 11-12 ore pana destinatie asa ca haideti sa ne mobilizam si sa nu lasam sa anuleze acest tren
  0
  0
  Raportează
 • postat de CORA
  Joi, 07 Februarie 2013 19:27
  STUDENTII LA UMF TARGU MURES VOR FI CEI MAI AFECTATI , PE DE ALTA PARTE VRETI SA LE DAM SATISFACTIE MAGHIARILOR( AIA DIN UNGARIA) ,CARE INTENTIONEAZA SI O FORTARE A REGIONALIZARII TRANSILVANIEI SI CARE DORESC IZOLAREA MOLDOVEI DE ARDEAL?!!!!
  SI ASA SI-AU PERMIS NESPUS DE MULTE IN TARA NOASTRA ESTE TIMPUL CA TOTI SA LUAM ATITUDINE ALTFEL VOM CIRCULA IN ACEA ZONA DIN TARA NOASTRA CU PASAPOARTE , SA FACEM O SCRISOARE DESCHISA CATRE MINISTRUL PONTA SA STRANGEM SEMNATURI SI SA CEREM CA ACESTA RUTA NU NUMAI SA SE MENTINA CI SA SE RESTABILEASCA ASA CUM ERA ODATA PANA LA TIMISOARA.
  HAIDETI !!!! TREBUIE SA LUAM ATITUDINE !!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Vineri, 01 Februarie 2013 22:40
  INCREDIBIL DAR ADEVARAT.... se pregateste distrugerea CFR-ului. Vanzare, anularea trenurilor sau segmentarea lor in 2-3 bucati ce duce la reorientarea clientelei catre privati, distrugerea anumitor portiuni de cale ferata, falimentarea si vanzarea pe bani putini!!!! CE ZICETI , FACEM PROTEST?! DACA VRETI SA FACETI CEVA, MERGETI IN GARA LA BIROUL DE SUGESTII SI RECLAMATII, CERETI REGISTRUL SI SCRIETI CA VRETI REPUNEREA TRENULUI GALATI-TG. MURES IN FORMA LUI ORIGINALA, ADICA PANA LA TIMISOARA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de edy
  Vineri, 01 Februarie 2013 22:27
  Trenule masina mica! hai vino iar in gara noastra mica! si in ziua liberarii ,m-am dus ,pe peronul garii! toate aceste trei melodii vor ramane in vesnica amintire ,pentru toti calatorii!
  0
  0
  Raportează
 • postat de misu
  Vineri, 01 Februarie 2013 21:37
  In loc de Targu Mures acest tren sa circule pe relatia Galati - Cluj Napoca sau Oradea si retur. Si daca este posibil sa fie schimbate orele cu altele mai convenabile. CFR CALATORI inainte sa anuleze trenuri mai bine sa le schimbe orele de circulatie, sau retrogradarea in rang.
  0
  0
  Raportează
 • postat de zozo
  Vineri, 01 Februarie 2013 20:30
  Numai "calatori" suparati. Bre, nu intelegeti ca un tren nu poate circula numai cu 2-3 pasageri? Madam Stanciu, de cate ori ai fost cu trenul la Miercurea Ciuc in ultimii zece ani? Ceva spre zero???
  0
  0
  Raportează
 • postat de un calator suparat
  Vineri, 01 Februarie 2013 19:31
  Sefii de la CFR Calatori atat stiu sa faca, sa inchida si sa dea oamenii afara. Ar trebui sa se gandeasca si la oameni si la legatura orasului Galati cu alte orase din Romania, nu numai prin Bucuresti.
  Trenul asta trebuie sa lege Galatiul de alte orase cum ar fi: Marasesti, Adjud, Onesti, Tg. Ocna, toata zona pana la Siculeni, Miercurea Ciuc si multe alte.
  Dragi sefi de la CFR Calatori daca as dori sa ajung la Miercurea Ciuc cum procedez? Ocolesc jumate de Romanie !
  Puneti osul la treaba faceti-va treaba si lasati trenul sa circule pana la Targu Mures iar de acolo sa ganditi alte legaturi ca sa putem ajunge si alte orase mai din vest, gen: Cluj, Timisoara, Alba Iulia si multe altele.
  Calatorii nu circula cu acest tren ca are legaturi proaste cu alte trenuri.
  Iesiti din starea asta si faceti ceva ca sa mearga trenurile pline, ieftiniti biletele pentru o perioada de 1 an sa vedeti ce se intampla (dar nu de genul 5% ci 50%).
  Solutia asta pe care a prezentat-o Maria Stanciu este foarte proasta, indepartati si mai mult calatorii din trenuri si ii dirijati spre transportul rutier.
  0
  0
  Raportează
 • postat de zola
  Vineri, 01 Februarie 2013 18:25
  Nu se poate asa ceva. Trebuie luata atitudine si de mai marii judetului. Incet incet, degeaba s-a mai construit si noua gara din Galati. Va fi data uitarii si din ce in ce mai parasita !
  Galateni, UNITI-VA !
  NU PUTEM PERMITE ASA CEVA !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.