Senzaţional: Reduceri de 30 la sută la exorcizările în biserică

Senzaţional: Reduceri de 30 la sută la exorcizările în biserică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noi aventuri din judeţul Galaţi * Cum revoluţionează Pâslaru bugetul de stat * Ce au mai inventat ţăranii din Cudalbi ca să fie beţi non-stop


Părinţii vor mai multe mere, nu corn şi lapte

Comitetul de părinţi de la Şcoala din Cudalbi a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean să renunţe la programul "lapte şi corn" pentru elevii din comună şi să suplimenteze cantitatea de mere din cadrul programului de sănătate şcolară. "Cu cornurile şi cu laptele nu avem ce face. Da, le mai mănâncă copiii noştri, dar gândiţi-vă că 25 de mere pe lună înseamnă vreo patru kilograme, adică o grămadă de rachiu", a spus Mitică Tărie, la şedinţa comitetului de părinţi.

Soluţia lui Pâslaru pentru buget: accizarea cărţilor

Deputatul PSD Florin Pâslaru, membru în comisia de cultură din Camera Deputaţilor, a găsit soluţia pentru redresarea economică a ţării. El a înaintat un proiect de lege care prevede accizarea cărţilor. "Sunt vicii care ne omoară. Şi, dacă oamenii tot nu reuşesc să renunţe la acest viciu al cititului, măcar să plătească cu vârf şi îndesat pentru el", a spus Pâslaru în expunerea de motive. Proiectul prevede o valoare destul de ridicată la accizele pe cultură, care ar duce practic la dublarea preţului cărţilor. De asemenea, în proiect se mai precizează că accize vor fi plătite şi de abonaţii bibliotecilor, precum şi de vizitatorii de muzee şi galerii de artă. Potrivit deputatului Florin Pâslaru, noua lege ar putea aduce la vistieria statului în jur de 30 de milioane de euro anual. "Estimările mele se bazează pe vânzările actuale de cărţi. Dacă împătimiţii lecturii vor alege să îşi cumpere cărţi de la moldoveni sau din shop, probabil că vom strânge mai puţin la buget. În orice caz, ar fi suficient cât să redresăm importul de macrou, de exemplu", a mai spus Pâslaru.

BREAKING NEWS: Doi funcţionari din Primărie au ţinut deschis ghişeul două minute peste program

Doi funcţionari din Primăria Galaţi riscă sancţiuni drastice după ce camerele video instalate în holul instituţiei au demonstrat că, miercuri, ghişeele lor au fost deschise publicului până la ora 14.02, adică două minute peste program. Ei au fost convocaţi deja în comisia de disciplină a Primăriei, care va analiza abaterea lor în şedinţa de săptămâna viitoare. "Au stabilit un precedent extrem de periculos. Mâine, poimâine vor veni contribuabilii şi vor avea pretenţia să stăm chiar şi patru minute peste program ca să le primim dosarele. Aşa ceva este inacceptabil. Vor fi pedepsiţi aspru", a declarat unul dintre membrii comisiei de disciplină. În apărarea lor, funcţionarii susţin că pur şi simplu a fost vorba de neatenţie, nicidecum de rea-voinţă. "Eram la nivelul şapte la Bubble Safari şi pur şi simplu m-a furat jocul. Dacă aş fi închis ghişeul la ora 14.00, nu mai prindeam bila roşie, care ştim cu toţii cât e de valoroasă", a spus doamna Marcela, de la Ghişeul 6.

Oţelul a ratat transferul lui Beckham din cauză că Marius Stan avea telefonul pe silent

Internaţionalul britanic David Beckham nu va juca la Galaţi din cauză că primarul Marius Stan nu a auzit când l-a sunat Narcis Răducan, având telefonul pe silenţios. Oferta a venit pe fax marţi dimineaţă, dar în club nu erau decât Narcis Răducan şi tot staff-ul din conducerea Oţelului. Deşi ar fi acceptat un salariu de 5.000 de euro pe sezon, plus bonusuri de performanţă, Beckham a ratat şansa de a juca în Ţiglina pentru simplul motiv că, până la ora 14,00, când expira oferta, Marius Stan nu a fost de găsit. Surse din club afirmă Narcis Răducan ar fi încercat inclusiv să îi trimită mesaje lui Stan, dar acesta nu a răspuns, fiind ocupat cu problema încălzirii oraşului, inclusiv a instalaţiei de sub gazonul de pe stadion. După ce a aflat că Beckham s-a autopropus la Galaţi, iar transferul a picat, primarul a promis că va face tot posibilul să îl aducă pe David în oraş la următoarea ediţie a Sărbătorilor Galaţiului pentru jonglerii cu mingea. În acest sens, deja Stan ar fi cerut Consiliului Local o suplimentare de 500.000 de euro a bugetului pentru ediţia 2013 a Sărbătorilor.

Reduceri la exorcizările în biserică: la trei plătite, una gratis

Cartelul Bisericilor Ortodoxe Reformiste din Galaţi (C-BORG) a decis să scadă în 2013 tarifele pentru exorcizări. Astfel, slujbele de scoatere a diavolului vor costa cu 32 la sută mai puţin faţă de anul trecut, însă discountul este valabil doar în afara postului şi în zilele de luni, marţi şi joi. În plus, mai anunţă C-BORG, la trei exorcizări se oferă una gratis. Arhiepiscopia "Dunării de Jos" a protestat vizavi de acest anunţ, precizând că nu este de acord cu astfel de practici. "Nu poţi să dai chiar aşa uşor discounturi, pentru că lumea crede că e vorba despre o marfă de slabă calitate. Or nu e cazul. La noi, exorcizările se fac temeinic, cu spume la gură, cu urlete adevărate, cu ochi bulbucaţi, grohăituri, tot tacâmul. Dacă dai discount, oamenii cred că vii cu spume expirate", a declarat o sursă din cadrul Arhiepiscopiei.

Silviu Ilie, săltat pentru amprentare: "Nu semnez nimic!"

Fotbalistul Oţelului Silviu Ilie a fost dus la Secţia 3 Poliţie după ce a fost prins băut la volan. În timp ce poliţiştii încercau să îi ia amprentele, fundaşul stânga a început să urle: "Nu semnez nimic, nu semnez nimic". Pentru că nu au reuşit să îl convingă că nu este vorba despre o semnătură, ci despre o simplă amprentare, poliţiştii s-au dus la General şi au obţinut amprentele de pe butoanele de roşu-negru de la păcănele. Apoi, poliţiştii au început să facă miştouri de Silviu Ilie, cum că ar fi "fundaş". Ilie a reacţionat prompt: "Băăă, eu nu sunt homosexual, uite, de exemplu, aseară am visat că m-am combinat cu Andrea Bocelli".

Directorul Electrocentrale, supărat că trebuie să ardă euro ca să îşi încălzească locuinţa

Tudor Petre, directorul Electrocentrale, a dat în judecată Asociaţia de Locatari din care face parte după ce i-au fost blindate caloriferele pentru neplata datoriilor. El cere 30.000 de euro daune morale, adică exact banii cărora le-a dat foc în sufragerie ca să îşi încălzească locuinţa în perioada în care a fost debranşat.

Invenţie epocală la Cudalbi: "Circuit închis" ca să nu iasă alcoolul din tine

Un ţăran din Cudalbi, căruia sătenii îi spun "inventatorul", susţine că a descoperit o metodă de a rămâne mereu matol, fără să fie nevoie să o ia mereu de la capăt cu băutura. Invenţia sa se numeşte "Circuit închis" şi presupune o mică incizie la mâna stângă. "Să spunem că ai la dispoziţie doar un litru de rachiu şi vrei să fii beat o săptămână. Ce faci? Păi e simplu: îţi tai o venă de la mâna stângă şi o tragi până la gură. În acest fel reciclezi alcoolul din sânge. Eu am încercat şi am stat în acest fel beat 12 zile cu doar un litru jumate de votcă. Singura problemă e că ai la dispoziţie numai o mână şi nu prea poţi să te implici în bătăile de la cârciumă. De asta trebuie să te tai la mâna stângă, ca să ai mereu dreapta la dispoziţie să bagi cuţitul. Poate mai pică o duşcă şi de la alţii. Mie, de exemplu, mi-a dat, ieri, Ion trei sute de rachiu şi o bere Azuga la sticlă", explică Gelu Secărică.

Descoperire istorică: fântână otrăvită încă de pe vremea turcilor

Trei câini din Bălăbăneşti au murit săptămâna aceasta după ce au băut apă dintr-o fântână otrăvită. Proprietarul fântânii spune că nici nu ştia că apa sa este otrăvită întrucât nu a folosit-o niciodată. "E posibil să fie otrăvită încă de pe vremea turcilor, pentru că nimeni din familia mea nu a băut apă în ultimii 500 de ani", susţine Ghiţă Veveriţă. "Noi nu folosim apă nici măcar a doua zi după beţie, pentru că oricum nu există niciodată a doua zi după beţie. Zilele noastre sunt o beţie continuă", mai spune Veveriţă.


Important!

Toate materialele incluse în această pagină sunt pamflete şi trebuie tratate ca atare. Informaţiile prezentate în această pagină pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse în această pagină sunt proprietatea cotidianului „Viaţa liberă”. Toate drepturile rezervate „Viaţa liberă”.


 

Citit 2737 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2013 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.