Asociaţia "Sporting Club": Serviciile de recuperare medicală, sub semnul întrebării
Foto: Foto: Maria Stanciu

Asociaţia "Sporting Club": Serviciile de recuperare medicală, sub semnul întrebării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

100 de semeni cu nevoi speciale - din cei 680 de membri ai Asociaţiei „Sporting Club” Galaţi - îşi fac viaţa mai uşoară prin serviciile de îngrijire şi recuperare medicală pe care le oferă asociaţia. În acest scop, sala de la parterul blocului S12 (strada N. Leonard din I.C. Frimu) dispune de un minim de aparatură medicală de întreţinere şi recuperare pentru membrii săi cu dureri psiho-motorii. Sunt oameni care fie din naştere, fie dintr-un nefericit accident au fost puşi în imposibilitatea de a se mai putea deplasa pe cele două picioare... Ideea amenajării sălii a venit dintr-o necesitate vitală; o parte din aparatură a fost obţinută printr-un parteneriat cu Fundaţiile Olandeze, dar şi prin alte programe, iar unele servicii de îngrijire medicală - cel puţin până în anul trecut - au fost susţinute de Consiliul şi Primăria Galaţi, potrivit Legii nr. 34 din 1998.

Prin parteneriatul cu primăria, "Sporting Club" avea un kinetoterapeut, un asistent social, un psiholog, un logoped şi un îngrijitor la domiciliu. „Sunt servicii la care nu putem renunţa şi ne exprimăm speranţa că vor fi susţinute; dacă nu, noi avem obligaţia să căutăm soluţii, deşi e foarte greu”, spune Vasile Cristea, preşedintele Asociaţiei „Sporting Club”.

Recuperat după o paralizie totală

„Soţul meu a făcut un accident cerebral şi a paralizat total, în martie 2012. Pe lângă tratamentul medical, de astă vară am venit mereu aici, la sală. Slavă Domnului, acum se poate deplasa singur; poate mânca, nu mai este dependent de mine”, spune D. Dragomir, soţia unuia dintre beneficiarii.

Membrii Asociaţiei „Sporting Club” sunt îngrijoraţi de siguranţa viitorului parteneriat. Cu toate acestea nu au întrerupt activitatea, fiindcă o oră de gimnastică recuperatorie înseamnă pentru cei în cauză ani în plus. Ei speră că aleşii locali vor înţelege că aceste servicii sunt vitale pentru semenii cu nevoi speciale, oameni care trăiesc dintr-un venit lunar cuprins între 293 şi 234 lei, cât sunt îndemnizaţiile lunare. „Susţinerea de până acum a fost pentru noi ca o gură de aer. Fiecare dintre cei o sută de semeni cu probleme psiho-motorii are nevoie de un serviciu sau altul; fie că vine la sală pentru gimnastică de recuperare, fie că este sprijinit la domiciliu prin diferite servicii socio-medicale”, ne spune Vasile Cristea.

 

Citit 2065 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2013 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.