Riscăm să devenim părinţi de weekend

Riscăm să devenim părinţi de weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin intermediul unui scurt sondaj de opinie am urmărit să aflăm cum percep gălăţenii modificările apărute în relaţia părinte -copil în ultimii 20 de ani.

Cornelia Onofrei, 45 de ani, învăţătoare: "Clar, părinţii nu mai au destul timp pentru a-l petrece cu copiii. Astfel, la o vârstă când comunicarea este definitorie pentru formarea personalităţii copilului, el nu are cu cine să comunice. Povestea pe care ar trebui s-o spunem copilului în fiecare seară, o amânăm pentru weekend. Mai târziu, el încearcă să suplinească lipsa părinţilor prin grupul de prieteni. De multe ori, influenţa nu este una benefică, însă. Mai există şi riscul de a-şi petrece prea mult timp în faţa calculatorului. Deşi poate fi un instrument foarte bun pentru informare, internetul ascunde şi destule capcane. Cunosc o mamă care şi-a sacrificat o carieră destul de promiţătoare pentru a se putea dedica celor doi copii ai ei. Însă astfel de cazuri sunt prea rare, din păcate".

Maricel Trif, 44 de ani, agent pază: "Este destul de greu în ziua de azi să fii părinte. Dacă munceşti ca să asiguri totul familiei, nu-ţi mai rămâne timp pentru copil. Dacă vrei să ai timp de petrecut cu cel mic, banii devin o problemă. Cred că înainte era mai bine, chiar dacă mamele nu puteau sta doi ani acasă în concediu postnatal".

Maria Sâmpetru, 81 de ani: "E destul de complicată meseria de părinte. Ori n-ai timp, ori n-ai bani. Sau, mai rău, n-ai de niciunele. Înainte copilăria era mai frumoasă şi mai liniştită. Acum, mulţi care văd ştirile despre violuri sau mai ştiu eu ce la televizor încep şi ei să pună în practică".

Citit 1168 ori Ultima modificare Vineri, 08 Februarie 2013 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.