Noaptea, în Galaţi, cartiere întregi în beznă

Noaptea, în Galaţi, cartiere întregi în beznă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria susţine că are peste 280 de sesizări cu privire la lipsa iluminatului public şi că se munceşte la remedierea situaţiei


Am primit la redacţie mai multe sesizări cu privire la lipsa iluminatului stradal în diferite cartiere. Fie de pe strada Nae Leonard la C1, de vizavi, în Gheorghe Doja la C2, sau în Micro 20 la PR 2 scara III, sau pe strada Nicolae Alexandrescu la numărul 6, oamenii sunt nemulţumiţi că orbecăiesc seara prin beznă în cartiere, deşi au tot sunat la diferite instituţii.

Iată ce ne scrie unul dintre cititori: „Apelez la dumneavoastră poate se rezolvă problema iluminatului stradal în zona în care locuiesc, pe strada Gh. Doja nr. 9, unde de o săptămână becurile stâlpilor din jurul blocului C2 sunt stinse. Am făcut mai multe reclamaţii celor de la Luxten, la Primărie şi la  Electrica, da nu s-a rezolvat nimic. E beznă totală. Cei de la Luxten nu pot fi contactaţi telefonic, mail-ul şi web-ul nu sunt funcţionale”, ne scrie cu obidă cititorul nostru.

„Se lucrează la remedierea problemei”

Am sunat la Primărie şi, spre surprinderea noastră, aici se ştie despre această problemă. Mai mult decât atât, ni s-a comunicat că se încearcă remedierea problemei.

„Am peste 280 de sesizări primite pe această temă”, ne spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Costache. Acesta ne-a mai declarat că nu se cunosc motivele pentru care s-au ars atât de multe becuri de la stâlpii de iluminat stradal. „Probabil au fost montate toate odată şi au aceeaşi durată de viaţă, nu ştim. Important este că se lucrează pentru a rezolva situaţia. Astă noapte s-au schimbat nu mai puţin de 12 becuri pe strada Portului. E posibil să mai dureze în unele zone, pentru că problemele sunt multiple. Acolo unde e vorba doar de schimbat un bec e mai uşor.  Dar sunt transformatoare arse. Dintre acestea unele sunt în garanţie şi nu se repară în Galaţi. Trebuie să strângem mai multe şi să le trimitem. Apoi mai e şi problema cablurilor. Unele s-au ars, trebuie înlocuite, dar mai întâi trebuie să depistăm unde s-au împuşcat. Nu se rezolvă toate sesizările peste noapte”, ne mai spune Mihai Costache.

Citit 1815 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.