Proiect pentru orientarea în muncă: AJOFM va crea trei centre de formare profesională

Proiect pentru orientarea în muncă: AJOFM va crea trei centre de formare profesională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei centre suport vor fi organizate, de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, la nivelul judeţului Galaţi pentru consiliere şi formare profesională. Potrivit consilierului din cadrul AJOFM Mihaela Ioan, proiectul a fost demarat la Barcea, Munteni şi Ţepu, ca urmare a numărului mare de şomeri existenţi la nivelul localităţilor. Formarea profesională este axată pe cinci domenii: lucrător în comerţ, asistent personal profesionist, respectiv îngrijitor, preparator legume-fructe, modelator în ceramică şi confecţioner în fier forjat. Proiectul a început de la 1 iunie 2012 şi se va derula până la 1 iunie 2014, însă va putea fi funcţional abia din vara anului 2013. „Începând cu iunie sau iulie sperăm ca cele trei centre să fie funcţionale şi să putem demara toate activităţile. 600 de persoane vor fi informate, din care 300 vor fi selectate pentru consiliere primară şi psihologică, urmând ca 190 de persoane să fie intrate în programul de formare profesională”, a explicat consilierul din cadrul AJOFM. Site pentru promovarea produselor În cadrul proiectului, AJOFM va crea şi un site pentru promovarea produselor artizanilor şi meşteşugarilor. „Centrele vor fi dotate cu echipament IT, cu mobilier. Ceea ce este deosebit în acest proiect este faptul că, pe lângă formarea profesională adresată grupului ţintă din mediul rural, destinat persoanelor fără loc de muncă din mediul rural, prevede şi un site care se va numi produsedelaţară.ro, site în care persoanele care produc diferite produse sau servicii în mediul rural să îşi poată promova pe acest site activităţile dumnealor. În cadrul acestui proiect, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, toate serviciile sunt gratuite”, a mai spus consilierul. Prin intermediul site-ului vor putea fi prezentate orice fel de produse, de la obiecte de artă sau artizanat până la cazane. Partenerul AJOFM în cadrul proiectului este o firmă din Bucureşti Forum Grup.

Citit 2108 ori Ultima modificare Duminică, 17 Februarie 2013 16:30

5 comentarii

 • postat de manipulator de soi
  Marți, 19 Februarie 2013 06:02
  eventual sa se puna si aer conditionat modern la aceste centre pe modelul sediului din Galati unde anul trecut in vara se schimbau aparatele de aer conditionat obosite de atata munca cu unele nou noute: cam astea-s investitiile ajofm-ului Galati, vanzari de iluzii si visuri
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 18 Februarie 2013 17:20
  AJOFM este o institutie de stat care are ca singur obiect de activitate -CHELTUIREA FARA REZULTATE A BANULUI PUBLIC (eventual si ceva fonduri eoropene).
  Organizeaza cursuri de xcalificare de genul: din sudor in lacatus si viceversa. Oricum pentru nici una din meserii nu exista nici un post.
  Dar salariatii de la AJOFM se fac camuncesc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mr bean
  Luni, 18 Februarie 2013 12:46
  Ia de aici -ca n-ai servici! ia-ma doamne si ma duu, unde-s bani si munca nu ! arda-i para de banuti niciodata nu-s prea multi, de-ai trai cat pamantu tot la bani iti sta gandu!banu iti da puteri si nume, te poarta te trage in lume,te ridica ,te coboara , te invie si te omoara! ROMANIA TREZESTE-TE!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Luni, 18 Februarie 2013 12:27
  Vorbim de mediul rural,de viata la sat. Nu stiu ce consiliere exista pe aceasta tema la AJOFM Galati.Dar eu constat ,din pacate , ca lipseste o minte sclipitoare. Deficitul de cultura profunda, de inteligenta este imens.
  In ultimii ani in satele galatene alimentarile cu apa potabila a devenit o preocupare majora de necesitate si civilitate cu un trend ascendent si pentru viitor.
  De asemenea ,jud. Galati are amenajate peste 135 mii ha cu lucrari de IRIGATII cu infrastructura preluata de la stat de peste 50 Organizatii a Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI ) multe grupate in federatii, cu rolul important de a indeplinii, intr-o anumita masura , decisiv promovarea solutiilor menite sa determine diminuarea efectelor secetei.
  Toate aceste cateva activitati au o acuta lipsa de personal calificat, sau cu oarece cunostinte minime de formare profesionala.Mentionez doar cateva:INSTALATORI IN ALIMENTARI CU APA ,ELECTROMECANICI ,AGENTI HIDRO.
  Lipsa unui astfel de personal duce la la marirea si indesirea numarului de avari si defectiuni ce le fac practic nefunctionale si scumpesc excesiv produsul acestor activitati.
  Eu nu cer celor de la AJOFM decat sa se indrepte privirea si interesul catre aceste activitati rurale, pentru ca sa ne asigurati ca suntem inconjurati de oameni cu ceva competente profesionale.Nu este un indemn, e doar un prilej de meditatie pentru acei dintre dumneavoastra care vreti, care trebuie sa va dedicati unor profesii de actualitate si de viitor pentru satul galatean.Dupa un calcul de normala dimensionare este vorba de aproape 500 de persoane.
  Dupa cum se vede ,se MERITA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Saculea Irina
  Luni, 18 Februarie 2013 12:09
  Nu ne trebuiesc centre de formare mai multe k sunt egale cu ZERO.
  Ne trebuiesc locuri de munca, in special pentru femei cu studii superioare. Am 3 cursuri la activ, plus Scoala Postliceala de Asistent de Farmacie si nu-mi gasesc loc de munca, deoarece sunt EXTREM DE PUTINE locuri de munca pentru femei care totusi au anumite studii, si pe deasupra ti se cere experienta. Daca nu ai nici nu se uita la tine.
  Domnilor angajatori, dak nu ne permiteti sa muncim de unde sa avem experienta?
  Experienta se capata muncind, nu stind acasa.
  Si pot mentiona k am fost la AJOFM dupa terminarea somajului si mi-au spus k locuri de munca pentru femei nu au, decit dak vrem sa plecam afara, evident k slugile altora, si investesti bani, nu gluma, facind scoli.
  Banii pe care nu ti-i vei mai recupera prin munca, pentru k nu ai unde munci.
  Dimplomele imi servesc de decor nu pentru o eventuala angajare, pentru k nu ai unde te angaja si repet, dak gasesti ceva dupa luuuuuuuuuuuungi cautari, esti intrebat de experienta, nu de diplome.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.