Cât de departe e cea mai apropiată staţie sau trecere de pietoni pentru locuitorii complexului Privillege?

Cât de departe e cea mai apropiată staţie sau trecere de pietoni pentru locuitorii complexului Privillege?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Constantin Panaite doreşte să le transmită autorităţilor că amenajarea unei staţii de autobuz şi a unei treceri de pietoni în zona blocului Privillege este imperios necesară, distanţa până la staţiile deja existente fiind foarte mare. Dezamăgit că petiţiile anterioare adresate Primăriei nu au avut niciun rezultat, bărbatul a ales să facă publică această solicitare, prin intermediul ziarului nostru, în speranţa că autorităţile îşi vor intra în drepturi şi vor lua măsuri pentru a remedia problema cu care se confruntă locuitorii zonei.

„Am sesizat în câteva rânduri municipalitatea cu privire la realizarea unei staţii de autobuz sau maxi-taxi şi a unei treceri de pietoni în zona blocului Privillege, de pe strada Brăilei. Nu toţi avem maşină personală, iar pentru a lua un autobuz sau orice alt mijloc de transport în comun trebuie să ne deplasăm până în Ţiglina sau până la Spital.

Afectaţi nu sunt doar locatarii

În această zonă locuiesc cel puţin 1.400 de persoane (sunt aproximativ 165 de apartamente şi 300 de case), plus că la stadion vin, zilnic, zeci de copii pentru antrenamente, iar parcul de vizavi este atracţia micuţilor în perioadele mai calde. Punem problema unei staţii de autobuz şi a unei treceri de pietoni, mai ales pentru că avem copii care trebuie să ajungă la şcoală şi cărora le vine foarte greu să străbată atâta amar de drum. Vă rugăm să nu aşteptaţi finalizarea construcţiei marketului Kaufland pentru realizarea unei staţii sau a unei treceri de pietoni. Noi aveam nevoie de acestea încă de acum un an. Mai mult decât atât, există chiar şi loc pentru realizarea staţiei, atât pe partea cu blocul, cât şi pe partea stadionului, fără a încurca restul circulaţiei în zonă”, se arată în scrisoarea lui Constantin Panaite, adresată Primăriei.

Transurb şi Poliţia sunt responsabile

„O staţie de autobuz se face prin Transurb, abia apoi intervenim noi. Referitor la trecerea de pietoni, cea mai apropiată este la 124 de metri de complex. Pentru înfiinţarea alteia, intervine Poliţia, care prin Comisia pentru siguranţa Circulaţiei poate stabili dacă se poate face sau nu”, informează Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citit 2186 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2013 18:02

10 comentarii

 • postat de gigi
  Miercuri, 20 Februarie 2013 20:34
  spune-i lui fiutu sau ginertu sa iti angajeze sofer personal si gata cu problemele!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de caddy
  Miercuri, 20 Februarie 2013 08:00
  oricum daca traverseaza direct prin fata blocului tot trebuie apoi sa mearga in dreaptaa sau stanga, doar nu se duc in padure.. mare problema
  0
  0
  Raportează
 • postat de PAPURA VODA
  Marți, 19 Februarie 2013 20:15
  Locuiesc pe str Garofitei la nr.13 si va sesisez ca am neaparat nevoie de autobuz ,poate fi si trolebuz ,statie ,trecere de pietoni neaparat caci s-au inmultit carutele .Vreau URGENT ,altfel nu va mai votez.Sa nu uitati si un semafor la dn 25 ,stau cam mult cu caruta din cauza Tir-urilor si imi ruginesc fiarele asa cum ia ruginit creierul astuia care vrea trecere de pietoni pe o strada in panta. Apropo, dar nu ati spus. pentru ce ar vrea el sa traverseze strada in acel loc caci vis a vis sunt doar boscheti??? A da mi-am dat seama !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 19 Februarie 2013 16:35
  cum zicea cineva

  faceti trecere de pietoni si statie la fiecare bloc domnilor !!! HA HA HA !
  Orasul idiotilor !

  pai sunt cu burta mare si lenosi domnilor ! ca doar acolo stau multi "imbogatiti" ai Galatiului
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 19 Februarie 2013 16:33
  a venit un idiot si a facut un bloc si apoi cere trecere de pietoni !

  CINE DRAQ A DAT AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE ???
  blocuri in cartier de case ???

  si parcari ZERO !!!

  In SUA si UE15 este imposibil sa construiesti asemenea aberatie !
  Si apoi mai au si pretentii !
  0
  0
  Raportează
 • postat de negonic
  Marți, 19 Februarie 2013 11:43
  Pentru Ca sa se stie : probabil doresti ciculatie ca prin tarile asiatice ?Probabil ,nu ai nici masina ca sa vezi cat te costa darile la stat .Si orcum , pietonii circula destul de haotic ,si imprudent, fara sa mai apara legile pe care le doresti tu .Si daca nu ai masina, dar muncesti la periferia orasului si esti nevoit sa mergi cu mijloacele de transport existente ,daca s-ar aplica legea pe care tu o doresti ti -ar place sa petreci mai mult timp pe drumul catre serviciu decat timpul petrecut acasa ?Nu crezi ca sunt in multe locuri chiar prea apropiate trecerile de pietoni ,una de alta ?Mai vrei ca pietonii sa circule ,legal ,pe unde ii taie capul ? C.Panaite, daca are trecerea pentru pietoni la 124m,poate sa spuna la ce distanta ar dori sa se afle o trecere pietonala ,fata de alta ?Dar statiile mijloacelor de transport la ce distanta ar trebui sa fie plasate ? Pentru cei ce locuesc in interiorul cartierelor , la periferii ,departe de mijloacele de transport in comun ,ce solutie propune C.P ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ca sa se stie
  Marți, 19 Februarie 2013 10:41
  Noul Cod Rutier Francez, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2011, prevede ca pietonii au prioritate la traversarea oricarei strazi, chiar daca nu se afla pe o trecere de pietoni.
  Acestia isi manifesta intentia de a traversa prin simpla ridicare a unei maini, soferii fiind astfel obligati sa opreasca la semnalul acestora.
  Amenda pentru cei care nu vor respecta acest lucru este de 135 de euro si patru puncte penalizare .
  Deci Bucurestiul nu e micul Paris, oricat ati vrea. Cel mult e jegoasa Moscova...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 19 Februarie 2013 10:31
  "Pentru înfiinţarea alteia, intervine Poliţia, care prin Comisia pentru siguranţa Circulaţiei poate stabili dacă se poate face sau nu" Dar de propus cine propune? Asa ne mai place sa pasam motanul... Daca ar fi niste vile ca alea de pe Faleza, ai face doua treceri de pietoni in nici o suta de metri peste noapte, ziarist oportunist de cafea cu lapte...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mos Craciun
  Marți, 19 Februarie 2013 07:32
  Se pare ca lenea este mare. Astfel de cereri nu isi au rostul. Daca ar fi sa ne plangem insemna ca si cel care sta la turnul de televisiune este indreptatit sa ceara, si cel care sta pe langa Statie de alimentare Petrom (Bac), etc.
  Faceti miscare fratilor ca va creste burta. SI parcarea care exista acum in dreptul conplezului Privilege nu mi se apre in regula. Daca nu esti cu bagare de seama te trezesti ca iese vreo unul cu spatele si "poc". }n loc sa cereti o canalizare voi vreti statie si trecere de pietoni.
  Nu scriu mai multe ca ma nevrozez si face rau la "corason.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mako
  Marți, 19 Februarie 2013 06:26
  Face-ti statii de autobuz si treceri de pietoni in dreptul fiecarui bloc.Le este lene sa mearga pe jos pina la Popescu sau la Mc Donalds.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.