Cât de departe e cea mai apropiată staţie sau trecere de pietoni pentru locuitorii complexului Privillege?

Cât de departe e cea mai apropiată staţie sau trecere de pietoni pentru locuitorii complexului Privillege?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Constantin Panaite doreşte să le transmită autorităţilor că amenajarea unei staţii de autobuz şi a unei treceri de pietoni în zona blocului Privillege este imperios necesară, distanţa până la staţiile deja existente fiind foarte mare. Dezamăgit că petiţiile anterioare adresate Primăriei nu au avut niciun rezultat, bărbatul a ales să facă publică această solicitare, prin intermediul ziarului nostru, în speranţa că autorităţile îşi vor intra în drepturi şi vor lua măsuri pentru a remedia problema cu care se confruntă locuitorii zonei.

„Am sesizat în câteva rânduri municipalitatea cu privire la realizarea unei staţii de autobuz sau maxi-taxi şi a unei treceri de pietoni în zona blocului Privillege, de pe strada Brăilei. Nu toţi avem maşină personală, iar pentru a lua un autobuz sau orice alt mijloc de transport în comun trebuie să ne deplasăm până în Ţiglina sau până la Spital.

Afectaţi nu sunt doar locatarii

În această zonă locuiesc cel puţin 1.400 de persoane (sunt aproximativ 165 de apartamente şi 300 de case), plus că la stadion vin, zilnic, zeci de copii pentru antrenamente, iar parcul de vizavi este atracţia micuţilor în perioadele mai calde. Punem problema unei staţii de autobuz şi a unei treceri de pietoni, mai ales pentru că avem copii care trebuie să ajungă la şcoală şi cărora le vine foarte greu să străbată atâta amar de drum. Vă rugăm să nu aşteptaţi finalizarea construcţiei marketului Kaufland pentru realizarea unei staţii sau a unei treceri de pietoni. Noi aveam nevoie de acestea încă de acum un an. Mai mult decât atât, există chiar şi loc pentru realizarea staţiei, atât pe partea cu blocul, cât şi pe partea stadionului, fără a încurca restul circulaţiei în zonă”, se arată în scrisoarea lui Constantin Panaite, adresată Primăriei.

Transurb şi Poliţia sunt responsabile

„O staţie de autobuz se face prin Transurb, abia apoi intervenim noi. Referitor la trecerea de pietoni, cea mai apropiată este la 124 de metri de complex. Pentru înfiinţarea alteia, intervine Poliţia, care prin Comisia pentru siguranţa Circulaţiei poate stabili dacă se poate face sau nu”, informează Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citit 2256 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.