Proprietăţile curative ale polenului

Proprietăţile curative ale polenului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polenul poate fi folosit în prevenirea sau tratarea mai multor boli respiratorii, digestive şi chiar psihice.

Spre exemplu, administrarea de polen este foarte utilă în prevenirea virozelor respiratorii, dar şi a altor infecţii de natură bacteriană care apar în organism. Nu este de neglijat nici efectul pe care îl are polenul în reglarea tranzitului intestinal.

Totodată, se pare că produsul ajută la „arderea” mai eficientă a caloriilor şi previne, în acest fel, creşterea excesivă în greutate şi implict, apariţia obezităţii. Evident, mai ales în această ultimă privinţă, administrarea polenului trebui neapărat să fie dublată de un stil de viaţă adecvat şi de o alimentaţie moderată.

Curele cu polen pot ajuta şi în tratamentul împotriva reumatismului, dar şi în cel împotriva asteniei psihice şi anemiei.

Polenul se administrează pe cale orală sub mai multe forme. Prima variantă pe care o puteţi alege este polenul boabe, administrat în cantităţile indicate de medic, farmacist sau în cele menţionate în prospectul produsului cumpărat din farmacie sau din alte magazine de specialitate. Polenul poate fi însă şi măcinat şi administrat în combinaţie cu apă sau miere de albine.

Dacă suferiţi de afecţiuni gastrice sau hepatice, este preferabil să consultaţi medicul înainte să începeţi o  cură cu polen. Chiar şi în cazul în care sunteţi perfect sănătos, aveţi mare grijă la reacţiile organismului dumneavoastră, după primele administrări de polen, care se fac neapărat conform prospectului care însoţeşte produsul sau potrivit sfatului dat de specialist. Astfel, veţi afla dacă nu cumva sunteţi alergic la acest produs.

Citit 999 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.