Opt reporteri ai "Vieţii libere" au făcut documentări în străinătate în ultimele 12 luni
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Opt reporteri ai "Vieţii libere" au făcut documentări în străinătate în ultimele 12 luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din dorinţa de a informa cât mai bine publicul gălăţean asupra contextului european în care se situează România (şi implicit oraşul Galaţi) reporterii cotidianului Viaţa liberă” au făcut, în ultimele 12 luni, cinci vizite de documentare în străinătate. Opt din reporterii publicaţiei au participat la aceste acţiuni.

În perioada 27-30 martie 2012, Gabriel Kolbay a vizitat sediul şi a participat la lucrările Parlamentului European, situat în Bruxelles (Belgia), la invitaţia europarlamentarului român Adriana Ţicău. Cheltuielile aferente deplasării au fost acoperite de Parlamentul European, cu excepţia diurnei şi a transportului pe distanţa Galaţi-Bucureşti şi retur, care au fost suportate de Trustul de Presă Dunărea de Jos SA (firma care deţine „Viaţa liberă”).

Între 14 şi17 noiembrie 2012, Ovidiu Amălinei a vizitat Banca Centrală Europeană, situată în Frankfurt (Germania), la invitaţia Comisiei Europene. Toate cheltuielile aferente deplasării (cu excepţia diurnei şi a transportului Galaţi-Bucureşti şi retur) au fost suportate de Comisia Europeană. Scopul vizitei a fost legat de politicile monetare europene, în contextul turbulenţelor apărute în zona euro. Majoritatea gălăţenilor înţeleg în continuare ceva mai greu aceste politici monetare, dat fiind că au mai tot timpul portofelele goale.

În perioada 11-13 februarie 2013, Anca Melinte, Roxana Penciu şi Bogdan Codrescu au vizitat Veneţia (Italia), într-o misiune de identificare a soluţiilor edilitare funcţionale în amintita localitate. Toate cheltuielile legate de deplasare au fost suportate de Trustul de Presă Dunărea de Jos SA. Vizita de documentare s-a suprapus cu celebrul carnaval veneţian, aşa că se poate spune că, în fapt, colegii noştri au îmbinat în mod armonios utilul cu plăcutul.

Între 14 şi 16 februarie 2013, Remus Basalic şi Liviu Ghinea au vizitat Amsterdam (Olanda), cu scopul de a scrie mai multe articole despre soluţiile edilitare aplicate în renumitul oraş batav. Evident, au avut şansa de a participa şi la meciul Ajax-Steaua, de la care n-au scris însă nimic, dat fiind că ei ţin cu Dinamo. Cheltuielile aferente deplasării au fost acoperite integral de Trustul de Presă Dunărea de Jos SA.

În perioada 25-27 martie 2013, Rodica Mişcalencu a vizitat sediul şi a participat la lucrările Parlamentului European, situat în Bruxelles (Belgia), la invitaţia europarlamentarului român Adriana Ţicău. Cu acest prilej, ziariştii gălăţeni participanţi la eveniment au avut şansa de a-l întâlni pe preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, care este văzut foarte rar pe la Galaţi. Lumea e mare, deci! Cheltuielile corespunzătoare deplasării au fost acoperite de Parlamentul European, cu excepţia diurnei şi a transportului pe distanţa Galaţi-Bucureşti şi retur, care au fost suportate de Trustul de Presă Dunărea de Jos SA.

Acest text este publicat în conformitate cu codul deontologic al jurnalistului şi cu regulamentul de ordine interioară al Trustului de Presă Dunărea de Jos SA Galaţi.

Citit 1710 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2013 11:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.